centrum_panorama2020
Bilister använder Österby Gårds lilla arbetsväg för att slippa köa i den vältrafikerade korsningen.Foto: Streetview

Stressade bilister kör in på gården för att slippa korsning

Österby gård utanför Sigtuna vädja till bilister att inte använda deras smala grusväg som genväg för att ta sig genom korsningen väg 263/Vassundavägen.

centrum_artikel

Under en tid har Österby gård haft problem med att stressade bilister kör in på en smal grusväg som finns hos gården och är till för arbetsmaskinerna. Bilisterna genar för att slippa stå i kön i korsningen Vassundavägen/Väg 263.

Nu vädjar gården via Facebook att bilisterna ska sluta upp att gena. På gården finns både barn och djur, poängterar Österby gård:
– Extra olämpligt är det om man dessutom håller mycket hög fart. Vi ser detta dagligen. Tyvärr. Hjälp oss visa hänsyn, så vi slipper bomma för. Vi vill ha en gård där våra besökare och kunder känner sig välkomna utan bommar och restriktioner. Tack på förhand, står det i facebookinlägget.

sommarlov_helsida
studeravidare_helsida
kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
speedy_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

connys_helsida
defacto_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

nrh
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider