defacto_pan
Foto: Swedavia/Daniel Blom

Strejk och sen påsk drog ner Arlandas siffror

Arlandas passagerarstatistik minskade kraftigt i april, den största anledningen var SAS-strejken som varade i sex dagar.

Arlanda tappade tolv procent på antalet landningar jämfört med föregående år, totalt var det 9280 landningar i linjefart och charter i april. Passagerarna uppgick till 2,037 miljoner vilket var en minskning med hela nio procent. Totalt i år har antalet passagerare på Arlanda minskad med fem procent och uppgår till 7,67 miljoner. Av dessa står utrikestrafiken för drygt 6 miljoner.

Flygplatsägaren Swedavia skriver i ett pressmeddelande att pilotstrejken var en faktor som påverkade utvecklingen negativt. Även att påsken inföll i april påverkade inrikestrafiken negativt. I år har dock 25 nya linjer etablerats hittills, 24 av dessa är utrikesdestinationer. märsta.nu rapporterade nyligen om Air Europas satsning till Madrid som startar i sommar.

sommar_centrum
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
colorama_april2

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

bonava_juli_hel
happyhomes_2019

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

ica_valsta_choklad

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

arlanda_golf_juli
sommar
sportfiske_sommar
colorama_april
connys
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
bonava_juli_outsider
defacto_outsider