arlandagk_panorama
Foto: Swedavia/Daniel Blom

Strejk och sen påsk drog ner Arlandas siffror

Arlandas passagerarstatistik minskade kraftigt i april, den största anledningen var SAS-strejken som varade i sex dagar.

Arlanda tappade tolv procent på antalet landningar jämfört med föregående år, totalt var det 9280 landningar i linjefart och charter i april. Passagerarna uppgick till 2,037 miljoner vilket var en minskning med hela nio procent. Totalt i år har antalet passagerare på Arlanda minskad med fem procent och uppgår till 7,67 miljoner. Av dessa står utrikestrafiken för drygt 6 miljoner.

Flygplatsägaren Swedavia skriver i ett pressmeddelande att pilotstrejken var en faktor som påverkade utvecklingen negativt. Även att påsken inföll i april påverkade inrikestrafiken negativt. I år har dock 25 nya linjer etablerats hittills, 24 av dessa är utrikesdestinationer. märsta.nu rapporterade nyligen om Air Europas satsning till Madrid som startar i sommar.

ica_valsta_choklad

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

varfest_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

oppning_helsida

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

eu_sap
happyhomes_2019
mp_eu
moderaternamaj
v_eu_helsida
bonava_maj_helsida

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

ridskola2019_outsider
mp_eu_outsider
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
fme_outsider
v_eu
nrh
defacto_outsider
oppning_outsider
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
sh_oppet
connys