defacto_pan
Foto: Swedavia/Daniel Blom

Strejk och sen påsk drog ner Arlandas siffror

Arlandas passagerarstatistik minskade kraftigt i april, den största anledningen var SAS-strejken som varade i sex dagar.

Arlanda tappade tolv procent på antalet landningar jämfört med föregående år, totalt var det 9280 landningar i linjefart och charter i april. Passagerarna uppgick till 2,037 miljoner vilket var en minskning med hela nio procent. Totalt i år har antalet passagerare på Arlanda minskad med fem procent och uppgår till 7,67 miljoner. Av dessa står utrikestrafiken för drygt 6 miljoner.

Flygplatsägaren Swedavia skriver i ett pressmeddelande att pilotstrejken var en faktor som påverkade utvecklingen negativt. Även att påsken inföll i april påverkade inrikestrafiken negativt. I år har dock 25 nya linjer etablerats hittills, 24 av dessa är utrikesdestinationer. märsta.nu rapporterade nyligen om Air Europas satsning till Madrid som startar i sommar.

happyhomes_2019
defacto_helsida

Barnens dag tillbaka i maj

Näringsliv Barnens dag arrangeras igen 2020 hos Märsta Förenade: -Våra åkerier och chaufförer har tydligt talat om att man åter vill ge alla barn möjligheten att se hur vi arbetar, säger Mikael Andersson, VD på Märsta Förenade.

ABS Wheels utses till Gasellföretag igen

Näringsliv ABS Wheels har utsätts till Gasellföretag för tredje året i rad: - Bolaget har tillsammans med ledning och personal lyckats bygga ABS Wheels till ett attraktivt varumärke med stark kultur och stabil tillväxt, säger VD och ägare Andie Lahdo.

sigtunavatten_standard

Näringslivsgalan hålls i mars

Näringsliv Datumet för nästa års Näringslivsgala är spikat till 27:e mars nästa år: - Vi har över 5 000 fantastiska entreprenörer som bidrar till att skapa välfärd i vår kommun. Näringslivsgalan är vårt sätt att visa uppskattning, att lyfta företag och organisationer som har betytt mycket för tillväxten och utvecklingen i Sigtuna kommun och satt oss på kartan, säger Mathias Forsberg.

fme_oktober
ica_oktober

Svensk Fastighetsförmedling nyanställer

Mäklare Svensk Fastighetsförmedling Sigtuna kommun har rekryterat sigtunabon Jenny Arnefjord till sitt kontor: - Jag ser verkligen fram emot att jobba i samma kommun som jag och min familj bor i då jag trivs så bra här och vill gärna förmedla det till andra, säger Jenny till märsta.nu

defacto_outsider
colorama_april2
connys
nrh