center_pan21
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Strax under hundra i sjukvårdsbehov

98 stockholmare har sjukvårdsbehov just nu enligt Region Stockholm: - Vi har fortfarande samhällssmitta av covid-19, med alltför många fall. Sedan ett par veckor befinner vi oss på en platå där den varken ökar eller minskar i högre grad. Men det räcker inte, smittan måste gå ned ordentligt, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

För andra veckan i rad var det över 30 covidfall i kommunen och i regionen är det för tredje veckan i rad kring 2000 fall. Sex veckor i rad nu har antalet fall varit över 1000 i veckan. 98 personer uppges nu vara i behov av sjukvård, varav 16 behöver intensivvård. Enligt Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, är majoriteten ovaccinerade eller ofullständigt vaccinerade. Inga andra hälsofaktorer framkommer kring stockholmare med sjukvårdsbehov.

Sedan tidigare har fetma, högt blodtryck och rökning ansetts vara en riskfaktor för svår covid. Även ålder. Statistik från Socialstyrelsen visar det främst är personer över 85 år som avlidit med covid-19. Högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes och/eller lungsjukdom. Cirka 60 procent av samtliga avlidna har haft två av sjukdomsgrupperna som kan bidra till svårare symtom.

bostad_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
mp_host_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

helsida_var2021
2020_helsida
andersojag
centrum_helsida2020

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
mp-outsider
connys
centrum_sommar_out
nrh
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
andersojag_outsider
bostad_outsider