budget_panorama
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Högt tryck på återvinningsstationer

Det återvinns som aldrig förr och många av Förpacknings- och tidningsinsamlingens stationer i kommunen är populära.

fraga_liberalerna

Förpacknings- och tidningsinsamlingen konstaterar att det återvinns förpackningar som aldrig förr i samband med coronapandemin. Runt om i kommunen bir det också snabbt fullt på de olika anläggningarna som Förpacknings- och tidningsinsamlingen har placerat ut.
-Vi ökar antalet tömningar och försöker styra om så att de stationer som är mest belastade töms mest, men det går inte alltid så fort som vi önskar, uppger Fredrik Gemfors chef för insamling på Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Men tänk på att platta ihop förpackningar för att mer ska få plats, är det fullt så försök även platta till och trycka in.
– Om alla hjälps åt och plattar ihop sina förpackningar så får mer plats. Det är också viktigt att inte ställa något utanför då det snabbt leder till mer nedskräpning och det kan bli svårt för tömningsbilen att komma fram och tömma behållarna, fortsätter Fredrik Gemfors.

FTI märker av en ökad mängd nedskräpning och dumpning som inte hör hemma på stationerna. Återvinningsstationerna är till för hushållens förpackningar och tidningar, farligt avfall, grovsopor med mera ska till återvinningscentralerna. Kommunen har en på Voltgatan i Arlandastad.
– När annat avfall dumpas på en återvinningsstation så är det faktiskt ett lagbrott, dessutom tar det både tid och resurser som annars hade kunnat läggas på det faktiska tömnings och städningsarbetet, vilket är mycket olyckligt, säger Fredrik Gemfors.

julen_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

kristina_helsida
connys_helsida
2020_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

meko_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kristina_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
julen_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
meko_outsider