defacto_pan
Den som är utsatt för brott erbjuds hjälp från BrottsofferjourenFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Stort stöd till Brottsofferjouren från kommunen

Kommunen skänker nästan mest i länet per invånare till Brottsofferjourens verksamhet: - Varje kommun har ansvar för att invånarna ska erbjudas stöd om de utsätts för brott, säger Fredrik Mellqvist, tillförordnad generalsekreterare, Brottsofferjouren Sverige.

Brottsofferjouren erbjuder stöd till brottsutsatta personer i hela landet. Kommunens bidrag till ideellt brottsofferstöd varierar dock visar siffror från Brottsofferjouren Sverige. Sigtuna kommun ger en av länets högsta bidrag per invånare med 3,67 kronor. Totalt under 2018 fick Brottsofferjouren 173 000 från Sigtuna kommun, en ökning från 115 000 kronor 2015. I kommunen fanns det per 1 jan 2018 nästan 9000 anmälda brott där det kan finnas enskilda brottsutsatta, klart mer än grannkommunerna Väsby och Upplands-Bro som låg på ca 6500 anmälda brott samt 4200.
– Varje kommun har ansvar för att invånarna ska erbjudas stöd om de utsätts för brott. De flesta kommuner förlitar sig på stödet som den lokala brottsofferjouren ger och då måste de också ge jouren förutsättningar att driva en långsiktig och stabil verksamhet, säger Fredrik Mellqvist, tillförordnad generalsekreterare, Brottsofferjouren Sverige

I samband med att man döms för brott med fängelse i straffskalan ska man även betala in pengar till Brottsofferfonden. Men den summan räcker inte för att Brottsofferjouren ska få ihop sin verksamhet som stöd för brottsutsatta. Bidragen per kommunen varierar i snitt, vissa ligger över 6 kronor, rikssnittet är på 2,82 kronor.

colorama_april2
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

sommar_centrum
sommar
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
bonava_juli_hel

Kall sommarvecka

Notiser Kylan håller sitt grepp över kommunen och förra veckan var kallaste vecka 28 på elva år.

arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
defacto_outsider
colorama_april
bonava_juli_outsider
sportfiske_sommar
connys
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider