defacto_pan
Den som är utsatt för brott erbjuds hjälp från BrottsofferjourenFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Stort stöd till Brottsofferjouren från kommunen

Kommunen skänker nästan mest i länet per invånare till Brottsofferjourens verksamhet: - Varje kommun har ansvar för att invånarna ska erbjudas stöd om de utsätts för brott, säger Fredrik Mellqvist, tillförordnad generalsekreterare, Brottsofferjouren Sverige.

Brottsofferjouren erbjuder stöd till brottsutsatta personer i hela landet. Kommunens bidrag till ideellt brottsofferstöd varierar dock visar siffror från Brottsofferjouren Sverige. Sigtuna kommun ger en av länets högsta bidrag per invånare med 3,67 kronor. Totalt under 2018 fick Brottsofferjouren 173 000 från Sigtuna kommun, en ökning från 115 000 kronor 2015. I kommunen fanns det per 1 jan 2018 nästan 9000 anmälda brott där det kan finnas enskilda brottsutsatta, klart mer än grannkommunerna Väsby och Upplands-Bro som låg på ca 6500 anmälda brott samt 4200.
– Varje kommun har ansvar för att invånarna ska erbjudas stöd om de utsätts för brott. De flesta kommuner förlitar sig på stödet som den lokala brottsofferjouren ger och då måste de också ge jouren förutsättningar att driva en långsiktig och stabil verksamhet, säger Fredrik Mellqvist, tillförordnad generalsekreterare, Brottsofferjouren Sverige

I samband med att man döms för brott med fängelse i straffskalan ska man även betala in pengar till Brottsofferfonden. Men den summan räcker inte för att Brottsofferjouren ska få ihop sin verksamhet som stöd för brottsutsatta. Bidragen per kommunen varierar i snitt, vissa ligger över 6 kronor, rikssnittet är på 2,82 kronor.

eu_sap
varfest_helsida
bonava_maj_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

moderaternamaj
happyhomes_2019
oppning_helsida

Nu avråds det från eldning igen

Notiser Brandkåren Attunda avråder från eldning igen efter några dagars torka: - Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, uppger Brandkåren Attunda.

v_eu_helsida
colorama_april2
mp_eu

Så ska FN:s globala mål nås

Nyheter Sigtuna kommun tillsätter en Agenda 2030-beredning för att kommunen snabbare ska uppnå miljömålen: - Inrättandet av en politisk beredning förstärker det arbetet och säkerställer att det blir strategiskt fokus på Agenda 2030 i vår planering och i de beslut som tas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

v_eu
oppning_outsider
moderaterna_maj_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
connys
nrh
colorama_april
defacto_outsider
mp_eu_outsider
fme_outsider
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider