centrum_panorama2020
Den som är utsatt för brott erbjuds hjälp från BrottsofferjourenFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Stort stöd till Brottsofferjouren från kommunen

Kommunen skänker nästan mest i länet per invånare till Brottsofferjourens verksamhet: - Varje kommun har ansvar för att invånarna ska erbjudas stöd om de utsätts för brott, säger Fredrik Mellqvist, tillförordnad generalsekreterare, Brottsofferjouren Sverige.

centrum_artikel

Brottsofferjouren erbjuder stöd till brottsutsatta personer i hela landet. Kommunens bidrag till ideellt brottsofferstöd varierar dock visar siffror från Brottsofferjouren Sverige. Sigtuna kommun ger en av länets högsta bidrag per invånare med 3,67 kronor. Totalt under 2018 fick Brottsofferjouren 173 000 från Sigtuna kommun, en ökning från 115 000 kronor 2015. I kommunen fanns det per 1 jan 2018 nästan 9000 anmälda brott där det kan finnas enskilda brottsutsatta, klart mer än grannkommunerna Väsby och Upplands-Bro som låg på ca 6500 anmälda brott samt 4200.
– Varje kommun har ansvar för att invånarna ska erbjudas stöd om de utsätts för brott. De flesta kommuner förlitar sig på stödet som den lokala brottsofferjouren ger och då måste de också ge jouren förutsättningar att driva en långsiktig och stabil verksamhet, säger Fredrik Mellqvist, tillförordnad generalsekreterare, Brottsofferjouren Sverige

I samband med att man döms för brott med fängelse i straffskalan ska man även betala in pengar till Brottsofferfonden. Men den summan räcker inte för att Brottsofferjouren ska få ihop sin verksamhet som stöd för brottsutsatta. Bidragen per kommunen varierar i snitt, vissa ligger över 6 kronor, rikssnittet är på 2,82 kronor.

defacto_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studeravidare_helsida
connys_helsida
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marina_helsida
speedy_helsida
valvet_helsida
happy_homes_mars
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
speedy_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider