budget_panorama

Stort pengabeslag på Arlanda

Sista veckan i november genomfördes en omfattande insats på Arlanda i syfte att komma åt kontanta medel.

fraga_liberalerna

Polisen, Tullverket och Kronofogden genomförde en omfattande insats på Arlanda och Landvetter under sista veckan av november i syfte att komma åt kontanta medel. Kontanta medel som man tror används för penningtvätt eller finansiering av terrorism.
– Syftet med den här typen av myndighetssamverkan är att förbättra vår förmåga att upptäcka olovlig förflyttning av kontanta medel som kan vara ett led i penningtvätt och finansiering av terrorism och annan kriminell verksamhet, säger Olof Ahlqvist, ansvarig för insatsen på Tullverket.

Omkring 370 000 kronor i kontanter beslagtogs tillsammans med exklusiva smycken och elektronik. Pengar som nu går till att betala skadestånd till brottsoffer, skatteskulder, obetalda underhåll eller andra skulder. 48 personer som passerade gaterna som resenärer var registrerade hos Kronofogden och deras sammanlagda skuld uppgick till nio miljoner kronor. Av dem hade 14 personer utmätningsbara tillgångar enligt Kronofogden.
– Vi är mycket nöjda. Det här är pengar och värdesaker som vi troligen aldrig hade kunnat utmäta om vi inte hade medverkat i insatsen. Få förväntar sig att träffa oss på flygplatsen, säger Kristin, kronoinspektör och insatsledare på Kronofogden.

Ska man ut och resa med belopp större än 10 000 euro så måste man anmäla det till Tullverket, annars gör man sig skyldig till tullförseelse.

helsida
happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
kristina_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

meko_helsida
julen_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
kkdk_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

budget_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
meko_outsider
kristina_outsider
julen_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
speedy_vinter2020_outsider
kkdk_outsider