defacto_pan

Stort område brann i Rosersberg

Ett område stort som en fotbollsplan brann i Rosersberg.

I eftermiddag utbröt en markbrand i Rosersberg. Det var i höjd med Ströms gård och branden syntes från E4:an. Enligt ledningsoperatören vid Storstockholms räddningscentral var brandens omfattning lika stor som en fotbollsplan. Det finns i nuläget inga uppgifter om spridningsrisken. Räddningstjänst, tillsammans med polis, bekämpar branden och man beräknar bli klara vid 16.30-tiden. Man ska sedan arbeta med eftersläckning.
– För man måste sen lägga på mer vatten också, säger Magnus Wallin, ledningsoperatör.

Eldningsförbud i länet
SMHI har utfärdat en klass 1-varning pågrund av risken för skogs- och gräsbränder. Sedan kl 13 på fredagen har även Länsstyrelsen utfärdat eldningsförbud i hela Stockholm län då det rådande väderlaget gjort att det är väldigt torrt i skog och mark. Enligt brandkåren blir bränderna just nu väldigt svår släckta, samtidigt som de kan få en mycket snabb spridning.

– Är du på plats? Har du bild? Kontakta redaktionen

ica_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

fme_oktober
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

defacto_helsida
nrh
connys
defacto_outsider
colorama_april2