defacto_pan2020
Hans Lung, Steninge, Björn Lindbergson, Sigtuna stad, grannsamverkanspolisen Helena Nyström, Marie Axelsson, Sigtuna stad. Främre raden fr v: Inger Lindström, Märsta, Lena Lindgren-Ljungberg, Märsta och Petrus Sandlund, Steningehöjden. Foto: Insändarbild

Stort intresse för grannsamverkan

Polisen i Stockholm Nord har utbildat 15 nya grannsamverkansombud från Sigtuna kommun, sex av av dessa utbildades på onsdagskvällen: - Vårt mål är att öka antalet kontaktombud från ca 80 till 200 här i Sigtuna kommun, säger David Lundqvist, ordförande i föreningen Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Kommuninvånarna är flitiga på att anmäla sig till Grannsamverkansutbildningar hos Polisen, 15 kommuninvånare har deltagit i år, sex av dessa utbildades i samband med en träff hos Polisen på onsdag kväll.
– Vårt mål är att öka antalet kontaktombud från ca 80 till 200 här i Sigtuna kommun. Når vi dit, kommer ca 2000 hushåll att vara involverade i grannsamverkan, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna i Sigtuna.

Polisen välkomnar kommuninvånarnas engagemang då det är till stor hjälp för rekryteringen av grannsamverkansombud. Enligt ett pressmeddelande från Grannsamverkarna i Sigtuna kan bostadsinbrotten minska med 26 procent vid en fungerande grannsamverkan i bostadsområdena.

Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

rentawreck_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

connys_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh
sigtuna_vatten_outsider