januari
Hans Lung, Steninge, Björn Lindbergson, Sigtuna stad, grannsamverkanspolisen Helena Nyström, Marie Axelsson, Sigtuna stad. Främre raden fr v: Inger Lindström, Märsta, Lena Lindgren-Ljungberg, Märsta och Petrus Sandlund, Steningehöjden. Foto: Insändarbild

Stort intresse för grannsamverkan

Polisen i Stockholm Nord har utbildat 15 nya grannsamverkansombud från Sigtuna kommun, sex av av dessa utbildades på onsdagskvällen: - Vårt mål är att öka antalet kontaktombud från ca 80 till 200 här i Sigtuna kommun, säger David Lundqvist, ordförande i föreningen Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Kommuninvånarna är flitiga på att anmäla sig till Grannsamverkansutbildningar hos Polisen, 15 kommuninvånare har deltagit i år, sex av dessa utbildades i samband med en träff hos Polisen på onsdag kväll.
– Vårt mål är att öka antalet kontaktombud från ca 80 till 200 här i Sigtuna kommun. Når vi dit, kommer ca 2000 hushåll att vara involverade i grannsamverkan, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna i Sigtuna.

Polisen välkomnar kommuninvånarnas engagemang då det är till stor hjälp för rekryteringen av grannsamverkansombud. Enligt ett pressmeddelande från Grannsamverkarna i Sigtuna kan bostadsinbrotten minska med 26 procent vid en fungerande grannsamverkan i bostadsområdena.

speedy_vinter_helsida
januari_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
prima_helsida
centrum_helsida2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

happyhomes_sommar2020
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
prima_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan