defacto_pan2020
Foto: Destination Sigtuna

Stort intresse för Sigtuna i sommar

Intresset för att komma till Sigtuna i sommar verkar vara stort då många klickat in på Destination Sigtunas kampanjsida.

centrum_artikel

Över 6000 besökare har klickat in på Destination Sigtunas kampanjsida för Hemester. Sigtuna har även kryllat av turister denna sommar.
– Sigtuna är en underbar plats att besöka på sommaren och det är så roligt att se att så många hittat till våra hemestertipssidor. Det finns så mycket att upptäcka och göra i Sigtuna och jag tror just att det är den stora variationen av unika upplevelser från Sveriges första stad, ruinerna och slotten till shoppingen, restaurangerna, vattnet och naturen som gör Sigtuna till en så omtyckt plats, säger Anna Lakmaker, vd Destination Sigtuna.

Det mest sökta aktiviteterna är badplatser, Steninge, Ingegerdsleden och båtar till Sigtuna. Turistbyrån får den mycket frågor om guidade turer, öppettider för restauranger och butiker samt information om båtar som trafikerar Sigtuna.

defacto_helsida
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

studeravidare_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider