centrum_panorama2020
Kulturtorget i skissformatFoto: Pressbild

Stort intresse för seniorbostäder

När SigtunaHem visade upp sina nya seniorbostäder i centrala Märsta dök 100 65-plussare upp för titta.

SigtunaHem startar uthyrning av sina seniorlägenheter i centrala Märsta, Kulturtorget. Man bjöd in till visning och innan öppning var det drygt 100 som tackade ja till att komma. Kön ringlade lång utanför porten till fastigheten.
Fastigheten har förutom lägenheter en gemensamhetslokal som visades upp, där kan de boende träffas, umgås och delta i olika aktiviteter. Efteråt blev det fika för de som kom på visningen samt de som redan hunnit flytta in i sina bostäder.
marina_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

happy_homes_mars
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

2020_helsida
festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
nrh