arlandagolf_pan_aug
Foto: Daniel Iskander

Stort intresse för fairtradefika

Förra året var det många i kommunen som valde att Fairtradefika, flest sammankomster hade Sigtunastiftelsen med 750 deltagare.

Sigtuna kommun är i toppen av länet när det gäller personer per 1000 invånare som fairtradefikade 2018. Sigtunastiftelsen kommer även in på en toppnotering i hela riket med 750 som fikade, plats 13. Sigtuna har under de S-ledda kommunledningarna varit en Fairtrade-kommun men sa upp samarbetet med Fairtrade inför 2019, Fairtrade har koppling till både LO och Svenska kyrkan och kritiken har varit att systemet med Fairtrade inte fungerar så bra.

9-12 maj kan man Fairtradefika igen, flest fikande per kommuninvånare fanns i Upplands-Bro, Södertälje och därefter Sigtuna.

happyhomes_2019

#cyklaförtobbe stannade till i Sundveda

Märstafolket I söndags fick Sundveda besök av Andreas Hauge, Jonas Forsberg och Per Sandberg som cyklar från Oskarshamn till Skellefteå och under sin resa samlar in pengar till leksandsspelaren Tobias Forsberg som skadade sig förra året.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
EXTRA

Ingen visfestival i år

Nöjesnyheter Märsta Visfestival ställs in i år då visgeneralen Anders Wallentin inte längre medverkar i projektet: - Vi som kört festivalen i 20 år kände att det var dags att "lämna över" och hade förhoppningen att hitta ett nytt glatt gäng inför i år - men tyvärr fick vi inte ihop det, säger Anders Wallentin till märsta.nu

defacto_outsider
connys
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider