defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Stort intresse för fairtradefika

Förra året var det många i kommunen som valde att Fairtradefika, flest sammankomster hade Sigtunastiftelsen med 750 deltagare.

Sigtuna kommun är i toppen av länet när det gäller personer per 1000 invånare som fairtradefikade 2018. Sigtunastiftelsen kommer även in på en toppnotering i hela riket med 750 som fikade, plats 13. Sigtuna har under de S-ledda kommunledningarna varit en Fairtrade-kommun men sa upp samarbetet med Fairtrade inför 2019, Fairtrade har koppling till både LO och Svenska kyrkan och kritiken har varit att systemet med Fairtrade inte fungerar så bra.

9-12 maj kan man Fairtradefika igen, flest fikande per kommuninvånare fanns i Upplands-Bro, Södertälje och därefter Sigtuna.

bonava_maj_helsida
oppning_helsida
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

ica_valsta_choklad
varfest_helsida
happyhomes_2019

Trädgårdmässa kommer till Steninge

Nöjesnyheter Trädgårdsmässan Trädgård och Uterum kommer till Steninge slottsby helgen 3-5 maj: - Platsen är helt perfekt med slottet, trädgården och den nyrenoverade Stenladan med sina butiker och restauranger, säger Peter Isaksson, arrangör av Trädgård och Uterum.

moderaternamaj
v_eu_helsida
mp_eu

Ebba vinner Årets kulturpris

Kulturnyheter I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

colorama_april2

Sigtunakockar kan vinna internationell tävling

Nöjesnyheter Sigtunahöjden och Steningevik har med varsin kock på finalen av Copper Skillet i Toronto: - Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

1:a april

Rösta: Kommer du ihåg aprilskämten?

Nöjesnyheter 1:a april har märsta.nu en tradition om att skoja till det lite med företag, politker och kommun. Igår var det dags igen och skämtet om Pinbacksgallerian var uppskattat, men kommer du ihåg några av våra andra aprilskämt genom åren?

v_eu
moderaterna_maj_outsider
fme_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
defacto_outsider
connys
mp_eu_outsider
colorama_april
oppning_outsider
nrh
sh_bovard_out