defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Stort intresse för fairtradefika

Förra året var det många i kommunen som valde att Fairtradefika, flest sammankomster hade Sigtunastiftelsen med 750 deltagare.

Sigtuna kommun är i toppen av länet när det gäller personer per 1000 invånare som fairtradefikade 2018. Sigtunastiftelsen kommer även in på en toppnotering i hela riket med 750 som fikade, plats 13. Sigtuna har under de S-ledda kommunledningarna varit en Fairtrade-kommun men sa upp samarbetet med Fairtrade inför 2019, Fairtrade har koppling till både LO och Svenska kyrkan och kritiken har varit att systemet med Fairtrade inte fungerar så bra.

9-12 maj kan man Fairtradefika igen, flest fikande per kommuninvånare fanns i Upplands-Bro, Södertälje och därefter Sigtuna.

speedy_helsida
festspec_corona_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

marina_helsida
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
happy_homes_mars

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider