defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Störst problem med uteblivna besök hos vårdcentralerna

märsta.nu rapporterade nyligen veckan om att det ska införas avgifter för uteblivna besök inom vården, problemet är som störst hos vårdcentraler med patienter som inte dyker upp.

centrum_artikel

Det ska kosta 400 kronor att missa en tid i vården, något som märsta.nu rapporterade om nyligen. Vårdcentralerna är de värst drabbade av patienter som inte dyker upp till sina bokade tider rapporterar SVT Stockholm. Över 100 000 besök ställdes in i på vårdcentralerna på grund av patienter som inte kom. Totalt var det dock 5,7 miljoner som besökte primärvärden. Under tisdagen kommer Hälso- och sjukvårdsnämnden att fatta beslut i frågan.

centrum_helsida2020
sportlov_sigtuna

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

speedy_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
defacto_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

salong_elisabeth_helsida
2020_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sigtuna_vatten_outsider
connys
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
speedy_outsider
sportlov_sigtuna_outsider