januari
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_artikel

För andra matchen i rad vann Skånela klart över Kärra. Inför matchen var tränare Jimmy Karlsson orolig för att spelarna skulle ta för lätt på uppgiften:
– Jag var orolig för att vi inte skulle vara på plats eftersom vi vann stort förra matchen, men det rann iväg i andra, alla går in och levererar, jag är nöjd med laginsatsen.

Matchen var jämn i cirka tjugo minuter då lagen följdes åt, därefter var det Skånela för hela slanten. I paus var det 15-11. I andra rann det snabbt iväg som Karlsson konstaterade, det skiljde närmare 8-10 bollar konstant. Slutresultatet skrevs till 33-25.

Jimmy Karlsson var nöjd med att alla gick in och levererade men lyfte fram särskilt insatser från Filip Tapper som debuterade och gjorde två mål samt spelade starkt defensivt. Tapper blev klar nyligen och har endast spelat i Division 1. Erik Östling, Robert Ladan och Marcus Nilsson var andra som Karlsson tyckte stack ut. Den senare blev dessutom vald till matchens lirare och ersatte Herdeiro Lucao som är på VM-läger med Kongo.

Vikingahallen ekade tom i vanlig ordning. Men det var inget som Karlsson och hans mannar påverkades av:
– Klart det är tråkigare utan publik, men samtidigt är vi en av få serier som får hålla lång, det är vi glada över. Vi får testa oss inför matcherna. Många sitter hemma och gör ingenting på helgerna.

Målen
Ladan 6, Lindberg 6, Östling 6, Näslund 3, Blomqvist 2, Frank 2, Pewik 2, Tapper 2, Dahlkvist, Nielsen, Nyberg, Friström

coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

connys_helsida
hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

meko_helsida

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

januari_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

2020_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

centrum_helsida2020
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

defacto_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

prima_helsida
herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

coronapandemin

Beskedet: Organiserad idrott ska även ställas in utomhus

Sport Folkhälsomyndigheten anser inte att organiserad utomhusidrott för barn och unga ska ställas in men Smittskyddsläkaren i Stockholm delar inte uppfattningen.

connys
moderat_outsider_jan
prima_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh