sap_kyrka_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Storförlust för Skånela i Svenska Cupen

Skånela blev ordentligt utklassade i matchen mot Västerås Irsta i Svenska Cupen på tisdagskvällen: - Vi kommer aldrig vara nöjda med att torska med 25, sa tränare Fredrik Söderberg Warnebring efter matchen.

Ja vad hände egentligen i Vikingahallen under tisdagskvällen? Skånelas representationslag förlorade med hela 25 bollar, ett resultat som hör till den extrema ovanligheten i seniorsammanhang. Redan efter en kvart var det 12-4 till gästerna och i paus ledde VI med 24-7. Andra blev sedan en transportsträcka där Skånela inte lät det glida ifrån ännu mer utan det stannade på 14-6 i mål för gästerna.

Efter matchen var tränare Söderberg Warnebring givetvis allt annat än nöjd med tillställningen.
– Dem är större och tyngre, vi kanske var lite rädda att misslyckas vilket leder till misstag. En del saker var bra, bortsett från första 25. Försvarsspelet var jättebra, vi har vina aktioner anfallsmässigt, sen är ju dessa aktioner för få.

I Skånelas lag fanns fem juniorspelare som aldrig tidigare spelat seniorhandboll. Något som märktes enligt Söderberg Warnebring.

Hans tränarkollega Patrik Wilsek ville ändå ge en eloge till sina nya spelare:
– De gav inte upp, slet på och gjorde sitt yttersta. Det finns småsaker som vi ska ta med oss. Vi vill inte gå härifrån med dessa siffror, sa Wilsek.

Målen
Lindgren 3, Lindén 3, Lalovic 2, Lannermalm 2, Sigg, Viberg, Åhman

kyrkoval_helsida
kyrka_helsida

Ny spelare till Skånela

Handboll Skånela IF har gjort klart med Lovisa Kardell från seriekonkurrenten GT Söder. Hon var spelbar redan under Svenska Cupen.

bostad_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll FC Arlanda spelar igen efter covidutbrott. I Division 4 är det tidig seriefinal mellan Unik-Rosersbergs IK.

skordedag_helsida
helsida_var2021
division 4

RIK serieledare efter seger mot Rasbo

Fotboll Rosersbergs IK bjöd in till fest på hela Råberget och man mötte även Rasbo där det blev seger med 4-1: - Vi hade både Munther och Mulle borta så kanske inte den bästa matchen men tre poäng och viktiga poäng, säger tränare Stefan Lundqvist.

happyhomes_sommar2020
division 4

Märsta IK hänger på i toppstriden

Fotboll Märsta IK tog tre viktiga poäng mot Brottby och hänger på i toppstriden:- Trots många mål missar vi på tok för mycket, säger tränare Philip Alouch.

connys_helsida
andersojag
eldsjal-helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag i helgen

Fotboll Den som vill se lokala matcher får vänta tills på söndag då det är ful rulle i de lokala serierna. MIK och RIK jagar vidare i toppen av fyran. FC Arlanda har fått sin match uppskjuten.

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
kyrkoval_outsider
centrum_sommar_out
kyrka-outsider
swedol_outsider
skordedag_out
heat_out
connys
mp-outsider
nrh
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
andersojag_outsider