moderaterna_tack
Foto: Jamshid Jamshidi

Storboda kritiseras för felaktigt dödsbud

Justitieombudsmannen, JO, riktar kritik mot Storboda i Rosersberg sedan de förmedlat ett dödsbud fel till en fånge enligt Aftonbladet.

En anställd på Storboda förmedlade ett felaktigt dödsbud till en fånge, enligt den anställde som var vakthavande befäl, skulle fångens mamma ha avlidit. Fången bröt ihop och frågade vem som förmedlat budet. Då vakten sa att det var hans morfar så blev fången förbryllad eftersom morfadern är dement och inte talar svenska rapporterar Aftonbladet.

Efter att vakten dubbelkollat informationen visade det sig att morfarn hade avlidit och inte mamman. Fången anmälde händelsen till JO som i ett yttrande kritiserar befälet och föreslår skriftliga rutiner för dödsbud i framtiden. Storboda har bett om ursäkt till fången.

happy_homes_juli
defacto_banner_sep
defacto_host2018
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

hostfest_centrum

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

sigtunavatten_standard
objekt4
objekt3
Norra Redovisningshuset
skanela_matcher18-19
outsider
connys
nfc_vinter
komvuxq3_4
sportfiske_banner
sbrf_sep
objekt2