defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Storboda kritiseras för felaktigt dödsbud

Justitieombudsmannen, JO, riktar kritik mot Storboda i Rosersberg sedan de förmedlat ett dödsbud fel till en fånge enligt Aftonbladet.

En anställd på Storboda förmedlade ett felaktigt dödsbud till en fånge, enligt den anställde som var vakthavande befäl, skulle fångens mamma ha avlidit. Fången bröt ihop och frågade vem som förmedlat budet. Då vakten sa att det var hans morfar så blev fången förbryllad eftersom morfadern är dement och inte talar svenska rapporterar Aftonbladet.

Efter att vakten dubbelkollat informationen visade det sig att morfarn hade avlidit och inte mamman. Fången anmälde händelsen till JO som i ett yttrande kritiserar befälet och föreslår skriftliga rutiner för dödsbud i framtiden. Storboda har bett om ursäkt till fången.

EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

julbanner2
lager_bilnet
sportfiskebanner2
sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

fme_jul
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

defacto_host2018
happy_homes_juli
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

objekt2
sigtunavatten_standard
objekt3
vanster_jul
outsider
funkis_2
objekt4
connys
colorama_vinter
komvuxq3_4
nrh_lania