centrum_ettar
Foto: Jamshid Jamshidi

Storboda kritiseras för felaktigt dödsbud

Justitieombudsmannen, JO, riktar kritik mot Storboda i Rosersberg sedan de förmedlat ett dödsbud fel till en fånge enligt Aftonbladet.

En anställd på Storboda förmedlade ett felaktigt dödsbud till en fånge, enligt den anställde som var vakthavande befäl, skulle fångens mamma ha avlidit. Fången bröt ihop och frågade vem som förmedlat budet. Då vakten sa att det var hans morfar så blev fången förbryllad eftersom morfadern är dement och inte talar svenska rapporterar Aftonbladet.

Efter att vakten dubbelkollat informationen visade det sig att morfarn hade avlidit och inte mamman. Fången anmälde händelsen till JO som i ett yttrande kritiserar befälet och föreslår skriftliga rutiner för dödsbud i framtiden. Storboda har bett om ursäkt till fången.

forskontor
aretsforetag
pedagog2018
foretagarlunch
sigtuna_bygglov

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
objekt3
objekt4
objekt2
standard_start
sangensemble
standard
Festspecialisten – Standard
vuxentutbildning
matcher_skanela
nfc_vinter
veterankraft_standard