midsommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Storboda kritiseras för felaktigt dödsbud

Justitieombudsmannen, JO, riktar kritik mot Storboda i Rosersberg sedan de förmedlat ett dödsbud fel till en fånge enligt Aftonbladet.

En anställd på Storboda förmedlade ett felaktigt dödsbud till en fånge, enligt den anställde som var vakthavande befäl, skulle fångens mamma ha avlidit. Fången bröt ihop och frågade vem som förmedlat budet. Då vakten sa att det var hans morfar så blev fången förbryllad eftersom morfadern är dement och inte talar svenska rapporterar Aftonbladet.

Efter att vakten dubbelkollat informationen visade det sig att morfarn hade avlidit och inte mamman. Fången anmälde händelsen till JO som i ett yttrande kritiserar befälet och föreslår skriftliga rutiner för dödsbud i framtiden. Storboda har bett om ursäkt till fången.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

sap_valet2018
februari
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

brf_englamarken
varen2018
vuxenutbildning2

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

val2018
objekt3
outsider_defacto
connys
sap_outsider
vuxentutbildning
standard_ridskola
veterankraft_standard
objekt4
outsider_moderat
objekt2
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
forskontor
nfc_vinter