defacto_pan2020
Kombiterminalen i RosersbergFoto: Pressbild/Gävle Containerterminal

Storaffär för 300 miljoner

Train Alliance köper upp Stockholm Nord Kombiterminal i Rosersberg.

centrum_artikel

Kombiterminalen i Rosersberg förenar järn- och spårväg. Tåg kan lastas om till lastbil och vice versa. Stockholm Nord Kombiterminal som var tidigare ägare säljer samtliga aktier till Train Alliance Sweden AB. Förvärvet uppgår till 302 miljoner kronor. Stockholm Nord Kombiterminal AB är ett bolag inom Kilenkrysset.
– Rikskombiterminalen i Rosersberg är en av Sveriges största fullserviceterminaler och en viktig riksangelägenhet för svensk logistik. Mark och fastighet utgörs av en tomtyta om cirka 140 000 m², en kontorsfastighet om cirka 420 m² och etableringar i form av fyra (4) gånger 750 meter järnvägsspår, skriver Train Alliance i ett pressmeddelande.

Train Alliance har också för avsikt att etablera området som Järnvägscentrum Stockholm Nord”. Genom förvärvet stärker man sin ställning och möjlighet att förverkliga planerna. Man har sedan tidigare infrastruktur i området kring Ostkustbanan förbi kommunen.

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

meko_helsida

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

centrum_helsida2020

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

speedy_vinter_helsida
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

ridskola2020_helsida

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

happyhomes_sommar2020

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
nrh
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider