julbanner
Stor risk för markbränder på torsdag till och med lördag.Foto: MMS-Bild

Stor risk för gräsbränder nu när värmen kommer

Det är hög risk för gräsbrand och SMHI har utfärdat den högsta varningen för markbränder under de närmaste dagarna.

Det torra vädret i kombination med värmen som är på väg in samt att det är torrt i fjolårsgräset gör att det är hög risk att bränder uppstår och sprids i gräs och marker. SMHI uppmanar de som eldar utomhus att iaktta stor försiktighet. Fram till och med lördag vid lunchtid kommer det att vara stor brandfara i Sigtuna kommun enligt den brandriskkarta som SMHI upprättar. Först på måndag minskar brandrisken till liten/måttlig.

Årets varmaste dag på fredagen
Det väntas även årets varmaste dag på fredagen med +22 grader och sol. Måndag kommer det enligt prognosen att komma ca 6 mm regn i kommunen. Men även lördagen bjuder på över 15 grader, på söndag omkring 14 grader men molnigt. Därefter blir kommande vecka lite svalare och ostadigare.

sigtuna_funkis
defacto_host2018
fme_jul
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

lager_bilnet
sportfiskebanner2
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

icavalsta_julbanner
julbanner2
happy_homes_juli
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

colorama_vinter
objekt2
komvuxq3_4
outsider
objekt3
nrh_lania
objekt4
sigtunavatten_standard
vanster_jul
funkis_2
connys