varfest_marstac
Stor risk för markbränder på torsdag till och med lördag.Foto: MMS-Bild

Stor risk för gräsbränder nu när värmen kommer

Det är hög risk för gräsbrand och SMHI har utfärdat den högsta varningen för markbränder under de närmaste dagarna.

banner_artikel

Det torra vädret i kombination med värmen som är på väg in samt att det är torrt i fjolårsgräset gör att det är hög risk att bränder uppstår och sprids i gräs och marker. SMHI uppmanar de som eldar utomhus att iaktta stor försiktighet. Fram till och med lördag vid lunchtid kommer det att vara stor brandfara i Sigtuna kommun enligt den brandriskkarta som SMHI upprättar. Först på måndag minskar brandrisken till liten/måttlig.

Årets varmaste dag på fredagen
Det väntas även årets varmaste dag på fredagen med +22 grader och sol. Måndag kommer det enligt prognosen att komma ca 6 mm regn i kommunen. Men även lördagen bjuder på över 15 grader, på söndag omkring 14 grader men molnigt. Därefter blir kommande vecka lite svalare och ostadigare.

februari
vuxenutbildning2
clasohlson_robot
nationaldag_sigtunakommun
dackia_2018
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

connys
barnnplattan
Norra Redovisningshuset
objekt2
standard_start
outsider_defacto
outsider_moderat
veterankraft_standard
oppning_sportfiske2
standard_ridskola
objekt4
sigtunavatten_standard
val2018
nfc_vinter
objekt3
vuxentutbildning