defacto_pan2020
Foto: MMS-Bild

Stor risk för gräsbränder igen

Räddningstjänsterna i länet avråder från eldning från och med fredagen.

Det är stor risk för brand i gräs och det kan räcka med en gnista för att elden ska ta sig enligt Brandkåren Attunda som tillsammans med de andra räddningstjänsterna i Stockholm och Uppsala avråder från eldning.

All eldning sker på eget ansvar. Om man bedömer att det går att elda säkert så ska man se till att ha släckutrustning som vattenslang eller hink i närheten. Grillning får bara ske på iordningsställda grillplatser. Sådana grillplatser är oftast gjorde i sten eller betong vilket minimerar risk för spridning. Hemmagrillning går bra med kol, briketter eller gasolgrill.

sigtunavatten_standard
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

colorama_jul
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

defacto_helsida
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

teatergrillen_outsider
connys
sigtunavatten_outsider
nrh