centrum_panorama2020
Polisens brytpunkt

Polisinsats i Märsta – Piketen slog till mot bostad

Polisen slog till mot misstänkta gärningsmän natten mot fredag efter skottlossningen i Valsta tidigare: - Vi har gjort en husrannsakan men ingen har gripits, säger Fredrik Lundberg, stationsbefäl vid Polisen i Stockholm Nord till märsta.nu

centrum_artikel

En polisinsats pågick i centrala Märsta under natten till fredag. Ett flertalet polispatruller stod uppställda vid en samlingsplats i höjd med Kungshörnet, även piketstyrkan deltog i insatsen. Enligt uppgifter till märsta.nu slog polisstyrkan till mot en bostad i Märsta. Polisen var inledningsvis förtegen om insatsen och vill inte kommentera något.
– Jag kan inte säga något då det är i ramen av en förundersökning, sa Pia Glenvik, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Har det någon koppling till den tidigare händelsen i Valsta?
– Jag kan inte säga det just nu utan vi har en insats i Märsta ja, säger Glenvik.

Vad är rubriceringen till den här insatsen?
– Jag kan inte säga det.

”Verkställa husrannsakan”
Senare under natten kommenterar stationsbefälet Fredrik Lundberg pådraget och bekräftar att insatsen har med skottlossningen i Valsta att göra. Det var under torsdagskvällen som en man blev beskjuten med flera skott vid Valsta centrum. Strax efter dådet greps två personer misstänkta för mordförsök.
– Vi har ett antal resurser i Märsta som ska verkställa en husrannsakan och det hela leds via regionledningscentralen, det har med koppling till ärendet. Det är ett operativ förlopp, säger Fredrik Lundberg.

Är det aktuellt med fler gripanden?
– Inte vad jag vet. Vi avvaktar händelseutvecklingen och vilken vändning det kan få och vad det blir av med det här.

Tidigt i morse, vid 6-tiden meddelade Fredrik Lundberg att man inte gripit någon efter husrannsakan utan man arbetar vidare med utredningen kring skjutningen i Valsta som rubricerats som mordförsök.

Uppdaterad kl. 6.30

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
aretslarling
2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
connys_helsida
sportlov_sigtuna
speedy_helsida
happyhomes_2019
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh