bostadsformedling
Foto: Genrebild/If

Stor oro för inbrott

En nationell rapport visar att nästan var tredje stockholmare oroar sig för inbrott.

centrum_artikel

Som märsta.nu rapporterat under året så ser det ut som att inbrotten kommer att minska 2019, en av anledningarna är bland annat att personer kopplade till ligor gripits och lagförts. En annan anledning är välutbyggd grannsammverkan.
– Nu när vi går in i en period då inbrotten ökar är det särskilt viktigt att tänka på hemsäkerheten. Fundera på om du har gjort vad du kan för att trygga ditt hem och tänk lite extra på att kontrollera fönster och dörrar när du lämnar hemmet, säger Fredrik Ringborg, trygghetsexpert Verisure.

Trots det är det många som oroar sig för inbrott enligt en undersökning som Verisure låtit göra. Var tredje stockholmare oroar sig för inbrott. Det visar sig även att många stockholmare slarvar när det gäller inbrottssäkerhet, det kan handla om att man glömt låsa ytterdörr när man är hemma, lämnat fönster eller altandörr på glänt när man lämnat gems, glömt nycklar i låset eller gömt nyckel utanför boendet.

Var tredje stockholmare känner sig också otrygg i sitt hem samt närområde, tre av tio tillfrågade. Under de mörka månaderna november och december är det nästan varannan person som uppgett att de känner sig otrygga.

kaa_sigtuna_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
happyhomes_sommar2020
sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
nrh
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider