sap_pan
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Stor operation på Arlanda för evakuering

En större insats har de senaste dagarna pågått på Arlanda med anledning av evakuering från Afghanistan.

Arlandas Terminal 3 används som evakueringsterminal från Afghanistan de senaste dagarna, flera plan har landat rapporterar Aftonbladet och myndigheter har startat upp en operation för hanteringen. Bland annat samverkar Migrationsverket och Polisen kring evakuering av flyktingar.

Terminal 3 används inte för trafik just nu under den rådande pandemin. Det har också öppnats upp en hangar för hanteringen på Cargo City. Det råder stor aktivitet enligt Aftonbladets rapportering.
– Det stämmer att Migrationsverket har upprättat en ankomstlokal på Arlanda där evakuerade personer som anländer inom ramen för den svenska flyktingkvoten anländer, säger Michelle Bornestad, presskommunikatör på Migrationsverket till Aftonbladet.

Även sjukvården är på plats. Totalt har 544 personer evakuerats till Sverige från Afghanistan, en del av dessa är kvotflyktingar enligt FN-system och får uppehållstillstånd direkt i landet.

social_helsida
defacto_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
helsida_sfs
ewas_helsida
connys_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022