defacto_panorama_mustasch
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Stor insats vid Kunskapens Hus – Pistolbeväpnad man sågs

En stor polisinsats mobiliserades till Kunskapens hus med anledning av att ett vittne sett en pistolbeväpnad man: - Det är avslutat, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

En stor mobiliserades till Kunskapens hus för andra gången den senaste månaden sedan någon sett en pistolbeväpnad person i anslutning till byggnaden:
– Vi måste ta det på allvar, sa Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Ett vittne som polisen hade kontakt med ska ha sett en person med pistol i byxlinningen utanför skolan. Polisen utgick ifrån att det som vittnet sett stämmer. En uppgiftslämnare säger till märsta.nu att insatsstyrkan kallades ut omkring Kunskapens hus och att skolan hade utrymts, det sistnämnda har inte bekräftats av Sigtuna kommun ännu.

Samtal om händelsen kom in omkring 14.40 till Polisen. Det ska röra sig om en yngre man som burit pistolen. Klockan 15.20 uppger Polisen på sin hemsida att det inte finns något pekar på ett hot mot skolan. Ingen person som stämmer in på vittnesuppgifterna har heller påträffats. 16.30 är det senaste att insatsen avslutats och ingen anmälan upprättats.

Vet du mer? Kontakta redaktionen

Uppdaterad kl. 16.31

greeknighthelsida
ica_oktober
centrum_host_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober
defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys