defacto_pan2020
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Stor insats vid Kunskapens Hus – Pistolbeväpnad man sågs

En stor polisinsats mobiliserades till Kunskapens hus med anledning av att ett vittne sett en pistolbeväpnad man: - Det är avslutat, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

centrum_artikel

En stor mobiliserades till Kunskapens hus för andra gången den senaste månaden sedan någon sett en pistolbeväpnad person i anslutning till byggnaden:
– Vi måste ta det på allvar, sa Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Ett vittne som polisen hade kontakt med ska ha sett en person med pistol i byxlinningen utanför skolan. Polisen utgick ifrån att det som vittnet sett stämmer. En uppgiftslämnare säger till märsta.nu att insatsstyrkan kallades ut omkring Kunskapens hus och att skolan hade utrymts, det sistnämnda har inte bekräftats av Sigtuna kommun ännu.

Samtal om händelsen kom in omkring 14.40 till Polisen. Det ska röra sig om en yngre man som burit pistolen. Klockan 15.20 uppger Polisen på sin hemsida att det inte finns något pekar på ett hot mot skolan. Ingen person som stämmer in på vittnesuppgifterna har heller påträffats. 16.30 är det senaste att insatsen avslutats och ingen anmälan upprättats.

Vet du mer? Kontakta redaktionen

Uppdaterad kl. 16.31

sommarlov_helsida
valvet_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studeravidare_helsida
kcbygg_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

connys_helsida
marina_helsida
stottasigtuna_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

speedy_helsida
defacto_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

stottasigtuna_outsider
valvet_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider