centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskander

Stor fiberutbyggnad i kommunen

Sigtuna kommun är en av platserna i länet som fått mest fiberutbyggnad visar Länsstyrelsens kartläggning.

9 av 10 i kommunen har tillgång till snabbt bredband. En anledning till den är att fiberutbyggnaden på landsbygden varit omfattande under 2016 och 2017. Länsstyrelsens senaste kartläggning visar på utbyggnad på landsbygden, främst kring Odensala och Husby-Ärlinghundra, även platser öster om Arlanda har fått fiber utdraget.
– En fjärdedel av boende utanför tätorter och småorter har nu tillgång till snabbt bredband. Tidigare har statistiken varit svår att tyda då många anslutningar befunnit sig precis på gränsen till tätorterna, men nu ser vi resultat långt ut på landsbygden, säger Claes Palmgren, regional bredbandskoordinator vid Länsstyrelsen.

oppethus_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

centrum_helsida2020
happyhomes_50
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
connys_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys
nrh