moderater_pan_sommar
Foto: Swedavia/Daniel Asplund/Genrebild

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

Data från flygbranschens samarbetsorganisation har sammanställts av Stockholms Handelskammare som visar att internationella flygbokningar till Arlanda i juli och augusti skjutit i höjden. Ökningen är 1993 procent jämfört med 2020 uppger SVT Stockholm som tagit del av rapporten:
– Vi kan se att trycket på att resa är enormt. Vi har tjugofaldiga ökningar i bokningsläget, säger Carl Bergkvist vid Stockholms handelskammare vid Stockholms handelskammare.

Ökningarna är dock att jämföra med låga nivåer då det gjordes endast 2 021 internationella resor förra året under juli och augusti. Även i april och maj förra året i princip obefintliga. Bokningarna ligger dock 70 procent lägre än motsvarande period 2019.
– Det här är en indikation på att det finns ett uppdämt resebehov som människor realiserar i takt med att vaccinationsgraden går upp, säger Carl Bergkvist.

ewas_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
social_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

helsida_sfs
pantamera_avc_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

defacto_helsida

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ewas_outsider
event_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
pantamera_out
swedol_outsider
outsider_social
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
nrh