center_pan21
Foto: Swedavia/Daniel Asplund/Genrebild

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

Data från flygbranschens samarbetsorganisation har sammanställts av Stockholms Handelskammare som visar att internationella flygbokningar till Arlanda i juli och augusti skjutit i höjden. Ökningen är 1993 procent jämfört med 2020 uppger SVT Stockholm som tagit del av rapporten:
– Vi kan se att trycket på att resa är enormt. Vi har tjugofaldiga ökningar i bokningsläget, säger Carl Bergkvist vid Stockholms handelskammare vid Stockholms handelskammare.

Ökningarna är dock att jämföra med låga nivåer då det gjordes endast 2 021 internationella resor förra året under juli och augusti. Även i april och maj förra året i princip obefintliga. Bokningarna ligger dock 70 procent lägre än motsvarande period 2019.
– Det här är en indikation på att det finns ett uppdämt resebehov som människor realiserar i takt med att vaccinationsgraden går upp, säger Carl Bergkvist.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
eldsjal-helsida
bostad_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
andersojag

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal-outsider
nrh
bostad_outsider
mp-outsider
andersojag_outsider
centrum_sommar_out