centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Stor efterfrågan på bostadsmarknaden

Det råder stor efterfrågan på bostadsmarknaden samtidigt som säljarna är färre just nu: - Vi har många besökare på visningarna, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

Säljarna stärker sitt övertag på bostadsmarknaden enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel som gått ut till byråns mäklare runt om i landet. Även hemma i Sigtuna kommun är efterfrågan stor:
– Bostadsmarknaden i Sigtuna kommun har vaknat piggt 2020 och vi upplever att efterfrågan är stor vilket resulterat i många besökare på våra visningar. Samtidigt är ser vi en tydlig trend, där köparna är prismedvetna och om utgångspriset för högt lyser spekulanterna med sin frånvaro. På det stora hela fortsätter den positiva trend som lite trevande påbörjades under slutet av 2019, konstaterar Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Färre objekt annonseras ut
Enligt Wennberg är det ca 20 procent färre utannonserade objekt på Hemnet januari 2020 jämfört med för ett år sedan. Något som lett till ett stort antal besökare på visningarna:
– En för stunden säker räntenivå gör också att optimismen bland köparna ökat något. Kommunens expansion med nya arbetstillfällen på och kring Arlanda tycker vi också börjar märkas, där många köpare, framförallt av nyproduktion flyttar hit från andra kommuner.

ridskola2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

festspec_corona_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

speedy_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

nrh
marina_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider