centrum_panorama2020
Foto: Pressbild

Stor efterfrågan på bostadsmarknaden

Det råder stor efterfrågan på bostadsmarknaden samtidigt som säljarna är färre just nu: - Vi har många besökare på visningarna, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

Säljarna stärker sitt övertag på bostadsmarknaden enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel som gått ut till byråns mäklare runt om i landet. Även hemma i Sigtuna kommun är efterfrågan stor:
– Bostadsmarknaden i Sigtuna kommun har vaknat piggt 2020 och vi upplever att efterfrågan är stor vilket resulterat i många besökare på våra visningar. Samtidigt är ser vi en tydlig trend, där köparna är prismedvetna och om utgångspriset för högt lyser spekulanterna med sin frånvaro. På det stora hela fortsätter den positiva trend som lite trevande påbörjades under slutet av 2019, konstaterar Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Färre objekt annonseras ut
Enligt Wennberg är det ca 20 procent färre utannonserade objekt på Hemnet januari 2020 jämfört med för ett år sedan. Något som lett till ett stort antal besökare på visningarna:
– En för stunden säker räntenivå gör också att optimismen bland köparna ökat något. Kommunens expansion med nya arbetstillfällen på och kring Arlanda tycker vi också börjar märkas, där många köpare, framförallt av nyproduktion flyttar hit från andra kommuner.

connys_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
kcbygg_aug_helsida
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

boisigtuna

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

2020_helsida
centrum_helsida2020
swedol_outsider
kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider