bostadsformedling
Foto: Pressbild

Stor efterfrågan på bostadsmarknaden

Det råder stor efterfrågan på bostadsmarknaden samtidigt som säljarna är färre just nu: - Vi har många besökare på visningarna, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

centrum_artikel

Säljarna stärker sitt övertag på bostadsmarknaden enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel som gått ut till byråns mäklare runt om i landet. Även hemma i Sigtuna kommun är efterfrågan stor:
– Bostadsmarknaden i Sigtuna kommun har vaknat piggt 2020 och vi upplever att efterfrågan är stor vilket resulterat i många besökare på våra visningar. Samtidigt är ser vi en tydlig trend, där köparna är prismedvetna och om utgångspriset för högt lyser spekulanterna med sin frånvaro. På det stora hela fortsätter den positiva trend som lite trevande påbörjades under slutet av 2019, konstaterar Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Färre objekt annonseras ut
Enligt Wennberg är det ca 20 procent färre utannonserade objekt på Hemnet januari 2020 jämfört med för ett år sedan. Något som lett till ett stort antal besökare på visningarna:
– En för stunden säker räntenivå gör också att optimismen bland köparna ökat något. Kommunens expansion med nya arbetstillfällen på och kring Arlanda tycker vi också börjar märkas, där många köpare, framförallt av nyproduktion flyttar hit från andra kommuner.

kaa_sigtuna_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
2020_helsida
spedition_sigtuna
happyhomes_sommar2020
marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
kaa_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider