sommar
GarnsvikenFoto: Daniel Iskander

Stopp för naturreservat i Garnsviken

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att avsluta bildandet av naturreservat av Garnsviken eftersom man inte kunnat tillgodose synpunkterna vid ett bildande.

marstakalaset_artikel

Processen kring bildandet av naturreservat av Garnsviken har pågått sedan 2014, syftet var att bevara sjön och förbättra vattenkvaliteten som påverkades av omkringliggande verksamheter som jordbruk, dagvatten, golfbana och utsläpp från enskilda avlopp. När förslaget skickades ut på samråd till berörda myndigheter och sakägare kom det in 38 yttranden, de flesta var positiva enligt kommunen men negativa från sakägare. Bland de negativa synpunkterna framfördes kritik mot anläggande av brygga, begränsad hastighet för båtar, förbud mot vattenskidor och vattensport.

Kommunstyrelsen har därför beslutat att ett nytt omarbetat förslag blir för omfattade och syftet med att bilda ett naturreservat för att förbättra vattenkvaliteten kan uppnås genom andra åtgärder istället. Ett lokalt åtgärdsprogram för att förbättra vattenkvaliteten kommer istället att antas senare under mandatperioden. Målet är att Garnsviken 2027 ska uppnå god ekologisk och kemisk status.

marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

arlanda_golf_juli
sommar
kontor_thaifong
ica_valsta_choklad
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

happyhomes_2019
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
colorama_april
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys