arlandagk_panorama
GarnsvikenFoto: Daniel Iskander

Stopp för naturreservat i Garnsviken

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att avsluta bildandet av naturreservat av Garnsviken eftersom man inte kunnat tillgodose synpunkterna vid ett bildande.

rosta_sigtuna2

Processen kring bildandet av naturreservat av Garnsviken har pågått sedan 2014, syftet var att bevara sjön och förbättra vattenkvaliteten som påverkades av omkringliggande verksamheter som jordbruk, dagvatten, golfbana och utsläpp från enskilda avlopp. När förslaget skickades ut på samråd till berörda myndigheter och sakägare kom det in 38 yttranden, de flesta var positiva enligt kommunen men negativa från sakägare. Bland de negativa synpunkterna framfördes kritik mot anläggande av brygga, begränsad hastighet för båtar, förbud mot vattenskidor och vattensport.

Kommunstyrelsen har därför beslutat att ett nytt omarbetat förslag blir för omfattade och syftet med att bilda ett naturreservat för att förbättra vattenkvaliteten kan uppnås genom andra åtgärder istället. Ett lokalt åtgärdsprogram för att förbättra vattenkvaliteten kommer istället att antas senare under mandatperioden. Målet är att Garnsviken 2027 ska uppnå god ekologisk och kemisk status.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

nationaldag_helsida
moderaternamaj

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
varfest_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

mp_eu
v_eu_helsida
eu_sap
happyhomes_2019
bonava_maj_helsida
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
oppning_outsider
sap_outsider_eu
fme_outsider
bonava_maj_outsider
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
nationaldag_out
mp_eu_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
colorama_april
v_eu
nrh
connys