defacto_pan2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Stopp för Iran Air till Arlanda

Transportstyrelsen drar in tillståndet för Iran Air att trafikera rutten Teheran-Arlanda.

centrum_artikel

I helgen höjdes röster för att Iran Air skulle få tillståndet indraget för sin trafik till och från Sverige. På måndagen meddelar Transportstyrelsen att flygbolaget inte får flyga länge till bland annat Arlanda. Detta för att minska risk för spridning av Coronaviruset, Covid-19.
– Vi förlitar oss på Folkhälsomyndighetens kompetens och expertis. De bedömer under nuvarande omständigheter att fortsätta ta emot stora grupper av passagerare från Iran allvarligt skulle försvåra arbetet med att begränsa smittspridningen av coronaviruset och öka risken för en lokal spridning av viruset. Därför har vi fattat det här beslutet, säger Simon Posluk, enhetschef på Transportstyrelsen.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider