centrum_panorama2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Stopp för Iran Air till Arlanda

Transportstyrelsen drar in tillståndet för Iran Air att trafikera rutten Teheran-Arlanda.

centrum_artikel

I helgen höjdes röster för att Iran Air skulle få tillståndet indraget för sin trafik till och från Sverige. På måndagen meddelar Transportstyrelsen att flygbolaget inte får flyga länge till bland annat Arlanda. Detta för att minska risk för spridning av Coronaviruset, Covid-19.
– Vi förlitar oss på Folkhälsomyndighetens kompetens och expertis. De bedömer under nuvarande omständigheter att fortsätta ta emot stora grupper av passagerare från Iran allvarligt skulle försvåra arbetet med att begränsa smittspridningen av coronaviruset och öka risken för en lokal spridning av viruset. Därför har vi fattat det här beslutet, säger Simon Posluk, enhetschef på Transportstyrelsen.

studenten2020_helsida
valvet_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

connys_helsida
kcbygg_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

sommarlov_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studeravidare_helsida
ridskola_2020_outsider
nrh
studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
valvet_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
stottasigtuna_outsider