moderaterna_sep2020
Vyn för de boende i KungshörnetFoto: Insändarbild

Stökigt när soprum stängde

I nybyggda Kungshörnet har förvaltaren CBRE stängt igen sophusen för att istället sätta luckor som man öppnar med nyckel. Men en del boende har inte förstått hur man slänger sopor och dumpat avfall på gatan: - Varje vecka så läggs det sopor på marken precis utanför sophuset och det ser för djävligt ut, rent ut sagt, säger en av de boende i området.

fraga_liberalerna

Kungshörnet har bara enstaka år på nacken men nedskräpningen bland de boende är omfattande. När förvaltaren av husen CBRE stängde igen sophusen och installerade luckor började en del av de boende slänga soporna utanför husen. I slutet av förra veckan såg det ”fördärvligt ut” berättar en av de boende för märsta.nu:
-Det är som att folk inte förstår att man måste använda sin nyckel för att låsa upp luckorna och kasta soporna. Varje vecka så läggs det sopor på marken precis utanför sophuset.

Sopgubbar kommer och tömmer behållare men lämnar skräpet utanför på marken.
– Fåglar sitter och mumsar på soporna och fler och fler råttor syns runtom området, fortsätter den boende.

Enligt den boende har man informerat CBRE men utan att något händer. När märsta.nu får kontakt med fastighetsförvaltaren så lovar de omgående åtgärd. De tycker att bilderna är beklagliga att se:
– Under förmiddagen idag kommer detta att avlägsnas. Vi kommer också att gå ut med ytterligare brev till samtliga hyresgäster för att ge information och påtala vikten av sophanteringen skriver Kevin Bäckström, property manager, i mail till märsta.nu

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

centrum_helsida2020

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

2020_helsida
kristina_helsida
julen_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
manskold_outsider
kristina_outsider
julen_outsider
meko_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider