center_pan21
Kristina Milkovic är butikschef i Stockholms stadsmissions butik i Märsta CentrumFoto: Pressbild/Anna Z Ek

Stockholms stadsmissions butik öppnar i slutet av maj

Stockholms stadsmission har öppnar sin butik i Märsta Centrum i slutet av månaden: - Vi ser verkligen fram emot att öppna i Märsta och kunna erbjuda ännu fler personer som står långt från arbetsmarknaden platser i arbetsträning, säger Kristina Milkovic, butikschef i Märsta.

centrum_artikel

Stockholms stadsmission öppnar sin 21:a butik i Märsta Centrum 25:e maj. Butiken kommer även att erbjuda arbetsintegration i form av arbetsträning för upp till sex personer åt gången.
– Vi ser verkligen fram emot att öppna i Märsta och kunna erbjuda ännu fler personer som står långt från arbetsmarknaden platser i arbetsträning. Det känns om möjligt extra viktigt just nu, i och med att coronapandemin har slagit hårt mot arbetsmarknaden. Arbetsintegration är ett av våra viktigaste uppdrag och vi tror att det är avgörande att kunna erbjuda fler vägar till arbete för att på så sätt förebygga utanförskap, säger Kristina Milkovic, butikschef i Märsta.

Inom Stockholms stadsmissions sociala företag arbetstränade 580 personer förra året. Butikerna återbruka 5000 ton produkter varje år och intäkterna återinvesteras i de sociala företag som finns inom organisationen.

Man väljer att etablera i Märsta eftersom det finns ett tomrum att fylla. Intresset för en butik uppges också vara stort:
– Vi tror att det behövs en second hand-butik i Märsta, folk saknar det och många har varit nyfikna och undrat vad som ska öppna i lokalen. Vi hoppas att Märstaborna vill besöka oss för att handla både socialt och miljömässigt hållbart, säger Kristina Milkovic.

helsida_var2021

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

defacto_helsida
vaccin

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

2020_helsida
connys_helsida
bostad_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

centrum_helsida2020
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
bostad_outsider
vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
dack-outsider