moderaterna_panorama
Kristina Milkovic är butikschef i Stockholms stadsmissions butik i Märsta CentrumFoto: Pressbild/Anna Z Ek

Stockholms stadsmissions butik öppnar i slutet av maj

Stockholms stadsmission har öppnar sin butik i Märsta Centrum i slutet av månaden: - Vi ser verkligen fram emot att öppna i Märsta och kunna erbjuda ännu fler personer som står långt från arbetsmarknaden platser i arbetsträning, säger Kristina Milkovic, butikschef i Märsta.

Stockholms stadsmission öppnar sin 21:a butik i Märsta Centrum 25:e maj. Butiken kommer även att erbjuda arbetsintegration i form av arbetsträning för upp till sex personer åt gången.
– Vi ser verkligen fram emot att öppna i Märsta och kunna erbjuda ännu fler personer som står långt från arbetsmarknaden platser i arbetsträning. Det känns om möjligt extra viktigt just nu, i och med att coronapandemin har slagit hårt mot arbetsmarknaden. Arbetsintegration är ett av våra viktigaste uppdrag och vi tror att det är avgörande att kunna erbjuda fler vägar till arbete för att på så sätt förebygga utanförskap, säger Kristina Milkovic, butikschef i Märsta.

Inom Stockholms stadsmissions sociala företag arbetstränade 580 personer förra året. Butikerna återbruka 5000 ton produkter varje år och intäkterna återinvesteras i de sociala företag som finns inom organisationen.

Man väljer att etablera i Märsta eftersom det finns ett tomrum att fylla. Intresset för en butik uppges också vara stort:
– Vi tror att det behövs en second hand-butik i Märsta, folk saknar det och många har varit nyfikna och undrat vad som ska öppna i lokalen. Vi hoppas att Märstaborna vill besöka oss för att handla både socialt och miljömässigt hållbart, säger Kristina Milkovic.

mp_helsida_april

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

centrum_sommar2022_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
marinan_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022