defacto_pan2020
Det finns 160 platser att lämna blod på i länet, bland annat på blodbussar, ändå är vi sämst i landet.Foto: Pressbild/Blodcentralen

Stockholmarna sämst på att lämna blod

Stockholmarna är sämst i landet på att lämna blod trots att behovet här är störst.

centrum_artikel

Behovet av blod är störst i Stockholms län men stockholmarna är sämst på att lämna blod enligt Blodcentralen rapporterar SVT. Bara 33 per 1000 invånare lämnar blod i länet, att jämföra med Blekinge som är bäst med 62,5/1000 invånare.

160 platser att lämna blod på
Det finns stora sjukhus i Stockholm och 160 platser att lämna blod på, ändå är man sämst i landet, något som oroar Stockholms Blodcentralen:
– Vi har försökt att knäcka gåtan varför, men ser mest att det har med tiden att göra. Folk säger att de är stressade, att de inte hinner. Det prioriteras inte riktigt förrän den dagen man själv har någon anhörig eller själv behöver och inser att sjukvården inte skulle fungera utan blodgivare, säger Ingrid Engström vid Stockholms blodcentral till TT enligt SVT Nyheter.

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

sportlov_sigtuna
salong_elisabeth_helsida
defacto_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

happyhomes_2019
connys_helsida
speedy_helsida
2020_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
sportlov_sigtuna_outsider
speedy_outsider
connys