centrum_host
Det finns 160 platser att lämna blod på i länet, bland annat på blodbussar, ändå är vi sämst i landet.Foto: Pressbild/Blodcentralen

Stockholmarna sämst på att lämna blod

Stockholmarna är sämst i landet på att lämna blod trots att behovet här är störst.

Behovet av blod är störst i Stockholms län men stockholmarna är sämst på att lämna blod enligt Blodcentralen rapporterar SVT. Bara 33 per 1000 invånare lämnar blod i länet, att jämföra med Blekinge som är bäst med 62,5/1000 invånare.

160 platser att lämna blod på
Det finns stora sjukhus i Stockholm och 160 platser att lämna blod på, ändå är man sämst i landet, något som oroar Stockholms Blodcentralen:
– Vi har försökt att knäcka gåtan varför, men ser mest att det har med tiden att göra. Folk säger att de är stressade, att de inte hinner. Det prioriteras inte riktigt förrän den dagen man själv har någon anhörig eller själv behöver och inser att sjukvården inte skulle fungera utan blodgivare, säger Ingrid Engström vid Stockholms blodcentral till TT enligt SVT Nyheter.

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

centrum_host_helsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
agy_oppethus
defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
greeknighthelsida
ica_oktober
fme_oktober

Landsbygdsrådet läggs ner

Politik Det omdebatterade Landsbygdsrådet läggs ner, på måndag avser Kommunstyrelsen fatta beslut.

connys
nrh
colorama_april2
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider