bovard_sh
Framtidens ArlandaFoto: Visionsbild/Swedavia

Stockholmare vill bygga ut Arlanda

Enligt en undersökning som Stockholms handelskammare har gjort så är 60 procent av stockholmarna positiva till en utbyggnad av Arlanda: - För huvudstadsregionen är goda flygförbindelser och möjligheten att så effektivt som möjligt resa till och från olika delar av världen en förutsättningar för att kunna mäta sig mot global konkurrenter som redan har tillgång till starka flygnav, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

banner_juni_artikel

Arlandarådet ska inom den närmsta tiden ge besked huruvida Arlanda ska byggas ut ellr inte. På söndagen rapporterade märsta.nu om att om det blir en fjärde bana så önskar Väsbys ledande politiker att den byggs i öst-västlig riktning.

I en ny undersökning som Stockholms Handelskammare har gjort så framgår att 60 procent av de tillfrågade i länet gällande Arlandas utbyggnad är positiva till en sådan. Ca 7 av 10 av männen var positiva till utbyggnaden:
– Stockholm-Uppsala tävlar i en global elitserie.Invånarna och företagen inser hur viktigt det är med en flygplats i världsklass. Det är avgörande för att vi ska kunna uppnå målet att bli Europas bästa huvudstadsregion, säger Andreas Hatzigeorgiou, VD på Stockholms handelskammare.

fme_helsida

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

happyhomes_2019

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

colorama_april2
sigtunavatten_standard
midsommar_valsta_helsida
defacto_helsida
sbrf_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

oppning_helsida
banner_juni_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

nrh
sh_oppet
defacto_outsider
oppning_outsider
fme_outsider
midsommar_valsta_outsider
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
sbrf_outsider
colorama_april
connys