januari
Maik AslanFoto: Daniel Iskandar

Stjärnan inför kvalreturen: Vi måste spela bättre

FC Arlanda ställs inför en viktig match på söndag i Borlänge: - Vi måste rensa upp lite i vårt spel för att vinna, säger mittfältaren Maik Aslan.

centrum_artikel

Arlanda vann med bara 3-2 mot Forssa i första matchen på Midgårdsvallen. Ett resultat som gynnar Forssa nu när returen ska spelas på klassiska Domnarsvallen:
– Vi gjorde en del misstag i första matchen, både defensivt och offensivt. Vi har gått igenom matchen och alla är inställda på att göra en bättre match, säger stjärnmittfältaren Maik Aslan.

Framför allt borde Arlanda ha gjort fler mål menar Aslan, man var också för ovårdade i defensiven vilket resulterade i två baklängesmål:
– Vi har ett kraftigt spelövertag i en timme, där borde vi göra tre, fyra mål. Sen är vi inte riktigt vaksamma på deras kontringar vilket gör att vi släpper in två mål.

Sista halvtimmen är Forssa det starkaste laget och det var bud på 3-3.
– Vi får inte gå ner oss, alla måste kämpa och ta ansvar för sin egna prestation. Vi kan inte förlita oss på att någon ska göra jobbet åt nån annan, det är maximal insats som gäller från alla om vi ska gå vidare till nästa omgång, fortsätter Aslan.

Matchen spelas 14.00 på Domnarsvallen. Vinnaren av dubbelmötet spelar ännu ett dubbelmöte mot ett lag från Division 2.

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

happyhomes_sommar2020

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

meko_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

defacto_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

januari_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

prima_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

connys_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

2020_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_helsida2020
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

prima_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
moderat_outsider_jan
nrh
meko_outsider
swedol_outsider