defacto_pan
Sebastian Stevensson började sin karriär i Sigtuna

Stevensson ut på turné

Sebastian Stevensson som ursprungligen är från Sigtuna ger sig ut på en vinnarturné efter att ha vunnit Solistpriset 2016.

farsdag_cemtrum

Efter utmärkelsen Årets solist 2016 ger sig Sebastian Stevensson ut på en landsomfattande turné med stopp på elva platser. Han får med sig pianisten Asuka Nakamara och klarinettisten Mathias Kjöller. I vår är det enbart han och Asuka Nakamura som åker ut och spelar. Utöver Årets sollist mottog han också Kungliga Musikaliska akademins största pris för yngre musiker. Det blir dock inga spelningar i stockholmsområdet. Sveriges Radio P2 kommer dock att spela in och sända minst en av konserterna.

Luciakröningen flyttar till Valsta

Nöjesnyheter Kröningen av Lucia kommer i år att ske i Valsta i samband med en ljusmanifestation där FN:s internationella dag mot kvinnovåld uppmärksammas: -Vi är väldigt tacksamma och stolta över att kröningen av Lucia förläggs till kommundelen Valsta, säger Lola Svensson, projektledare på SigtunaHem.

sportfiskebanner2
EXTRA

Tina räddade kattuglan som nu flyger igen

Märstafolket Märstabon Tina Söderberg gjorde en stor insats för en skadad kattuggla häromdagen då hon körde den hela vägen från Väsby till Värmdö: - Jag älskar djur och har grubblat i några dagar över hur det gick, så det känns fantastiskt att den klarade sig. Det var det bästa slutet man kunde önska sig, säger Tina till Mitt i Stockholm.

defacto_host2018
happy_homes_juli

Märstabo skrapade 100 000 i Nyhetsmorgon

Nöjesnyheter I morse skrapade Mohammed Alabdo Triss i TV4 och kammade hem 100 000 kronor: - Jag ska betala av lite lån och hjälpa min familj som fortfarande är kvar i Turkiet, säger Mohammed i ett pressmeddelande från Svenska spel.

Sigtunavikingen ska redas ut

Kulturnyheter En skrift om Sigtunaforskning och arkeologi har släppts. 7:e november ska den diskuteras på Sigtuna Museum och bland annat ska föreläsare försöka ge svar på vem Sigtunavikingen var.

Nadja kan prisas på Framtidsgalan

Märstafolket Undersköterskan Nadja Karademir kan prisas på Framtidsgalan i Stockholm 20:e november: - Jag trodde att det var ett skämt när jag fick ett färgglatt mejl med stjärnor om att jag var nominerad och frågade mina arbetskamrater om de drev med mig, säger hon i ett pressmeddelande.

komvuxq3_4
objekt4
sbrf_sep
objekt3
connys
outsider
objekt2
sportfiske_banner
nrh_sigtuna