defacto_pan

Steningebo lånade ut kreditkort till okänd man

Steningebon Ömer Temel som till vardags kör taxi lånade ut sitt kreditkort till en kund som glömt kortet hemma inför en viktig affärsresa, rapporterar Dagens Nyheter.

marstakalaset_artikel

Taxichauffören Ömer Temel körde en kund till Arlanda, vid ankomst visade det sig att kunden Christer Östlund glömt sitt kreditkort på kontoret. Hans schema var fulltecknat med möten både i Dusseldorf och Paris. Det fanns ingen möjlighet att få kortet budat till sig så Ömer lånade ut sitt kort till honom rapporterar Dagens Nyheter.
– Jag bara stirrade på honom, undrade först vad han menade. Jag har aldrig träffat den här personen i hela mitt liv. Han hade ingen aning om vem jag är eller vart jag var på väg, säger Christer Östlund till DN.

Christer erbjöd sig att swisha över pengar som garanti, men Ömer ville inte ha det. Efter tre dagar fick Ömer körning från Arlanda med Christer som just kommit hem från resan.
– I min värld måste man våga lita på människor, det känns mycket skönare om man kan leva så. Och jag vill hjälpa andra, uppger Ömer Temel enligt DN.

Christer Östlund säger vidare att han fått tillbaka tron på mänskligheten.
– Jag har svårt att tro att jag själv – eller någon annan – skulle göra samma sak om någon jag inte känner hamnat i den här sortens knipa, men Ömer gjorde det. Helt otroligt.

Vid ankomsten erbjöd Christer Ömer 5000 kronor, 800 kronor mer än vad han använt på resan. Ömer tackade nej:
– Min mamma har lärt mig att det finns bara två sorters människor – bra människor och inte bra människor. Den här kunden Christer, han hade inga pengar och inget kort – då fick han låna mitt, det är inte konstigare än så tycker jag.

Ömer bor i Steninge, han kom till Sverige för 12 år sedan och bor med sin familj.

colorama_april2

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
defacto_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

arlanda_golf_juli
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

kontor_thaifong
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
connys
nrh
colorama_april