centrum_jul_panorama

Steningebo lånade ut kreditkort till okänd man

Steningebon Ömer Temel som till vardags kör taxi lånade ut sitt kreditkort till en kund som glömt kortet hemma inför en viktig affärsresa, rapporterar Dagens Nyheter.

defacto_jul_artikel

Taxichauffören Ömer Temel körde en kund till Arlanda, vid ankomst visade det sig att kunden Christer Östlund glömt sitt kreditkort på kontoret. Hans schema var fulltecknat med möten både i Dusseldorf och Paris. Det fanns ingen möjlighet att få kortet budat till sig så Ömer lånade ut sitt kort till honom rapporterar Dagens Nyheter.
– Jag bara stirrade på honom, undrade först vad han menade. Jag har aldrig träffat den här personen i hela mitt liv. Han hade ingen aning om vem jag är eller vart jag var på väg, säger Christer Östlund till DN.

Christer erbjöd sig att swisha över pengar som garanti, men Ömer ville inte ha det. Efter tre dagar fick Ömer körning från Arlanda med Christer som just kommit hem från resan.
– I min värld måste man våga lita på människor, det känns mycket skönare om man kan leva så. Och jag vill hjälpa andra, uppger Ömer Temel enligt DN.

Christer Östlund säger vidare att han fått tillbaka tron på mänskligheten.
– Jag har svårt att tro att jag själv – eller någon annan – skulle göra samma sak om någon jag inte känner hamnat i den här sortens knipa, men Ömer gjorde det. Helt otroligt.

Vid ankomsten erbjöd Christer Ömer 5000 kronor, 800 kronor mer än vad han använt på resan. Ömer tackade nej:
– Min mamma har lärt mig att det finns bara två sorters människor – bra människor och inte bra människor. Den här kunden Christer, han hade inga pengar och inget kort – då fick han låna mitt, det är inte konstigare än så tycker jag.

Ömer bor i Steninge, han kom till Sverige för 12 år sedan och bor med sin familj.

greeknighthelsida
colorama_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

happyhomes_2019

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

julbord_helsida
ica_oktober
centrum_jul_helsida
fme_oktober
defacto_jul

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

sigtunavatten_standard

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
julbord
connys
tp_outsider
nrh