bostadsformedling

Steningebo lånade ut kreditkort till okänd man

Steningebon Ömer Temel som till vardags kör taxi lånade ut sitt kreditkort till en kund som glömt kortet hemma inför en viktig affärsresa, rapporterar Dagens Nyheter.

centrum_artikel

Taxichauffören Ömer Temel körde en kund till Arlanda, vid ankomst visade det sig att kunden Christer Östlund glömt sitt kreditkort på kontoret. Hans schema var fulltecknat med möten både i Dusseldorf och Paris. Det fanns ingen möjlighet att få kortet budat till sig så Ömer lånade ut sitt kort till honom rapporterar Dagens Nyheter.
– Jag bara stirrade på honom, undrade först vad han menade. Jag har aldrig träffat den här personen i hela mitt liv. Han hade ingen aning om vem jag är eller vart jag var på väg, säger Christer Östlund till DN.

Christer erbjöd sig att swisha över pengar som garanti, men Ömer ville inte ha det. Efter tre dagar fick Ömer körning från Arlanda med Christer som just kommit hem från resan.
– I min värld måste man våga lita på människor, det känns mycket skönare om man kan leva så. Och jag vill hjälpa andra, uppger Ömer Temel enligt DN.

Christer Östlund säger vidare att han fått tillbaka tron på mänskligheten.
– Jag har svårt att tro att jag själv – eller någon annan – skulle göra samma sak om någon jag inte känner hamnat i den här sortens knipa, men Ömer gjorde det. Helt otroligt.

Vid ankomsten erbjöd Christer Ömer 5000 kronor, 800 kronor mer än vad han använt på resan. Ömer tackade nej:
– Min mamma har lärt mig att det finns bara två sorters människor – bra människor och inte bra människor. Den här kunden Christer, han hade inga pengar och inget kort – då fick han låna mitt, det är inte konstigare än så tycker jag.

Ömer bor i Steninge, han kom till Sverige för 12 år sedan och bor med sin familj.

marina_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
spedition_sigtuna
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
kaa_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
centrum_sommar_out