arlandagk_panorama

Steningebo lånade ut kreditkort till okänd man

Steningebon Ömer Temel som till vardags kör taxi lånade ut sitt kreditkort till en kund som glömt kortet hemma inför en viktig affärsresa, rapporterar Dagens Nyheter.

rosta_sigtuna2

Taxichauffören Ömer Temel körde en kund till Arlanda, vid ankomst visade det sig att kunden Christer Östlund glömt sitt kreditkort på kontoret. Hans schema var fulltecknat med möten både i Dusseldorf och Paris. Det fanns ingen möjlighet att få kortet budat till sig så Ömer lånade ut sitt kort till honom rapporterar Dagens Nyheter.
– Jag bara stirrade på honom, undrade först vad han menade. Jag har aldrig träffat den här personen i hela mitt liv. Han hade ingen aning om vem jag är eller vart jag var på väg, säger Christer Östlund till DN.

Christer erbjöd sig att swisha över pengar som garanti, men Ömer ville inte ha det. Efter tre dagar fick Ömer körning från Arlanda med Christer som just kommit hem från resan.
– I min värld måste man våga lita på människor, det känns mycket skönare om man kan leva så. Och jag vill hjälpa andra, uppger Ömer Temel enligt DN.

Christer Östlund säger vidare att han fått tillbaka tron på mänskligheten.
– Jag har svårt att tro att jag själv – eller någon annan – skulle göra samma sak om någon jag inte känner hamnat i den här sortens knipa, men Ömer gjorde det. Helt otroligt.

Vid ankomsten erbjöd Christer Ömer 5000 kronor, 800 kronor mer än vad han använt på resan. Ömer tackade nej:
– Min mamma har lärt mig att det finns bara två sorters människor – bra människor och inte bra människor. Den här kunden Christer, han hade inga pengar och inget kort – då fick han låna mitt, det är inte konstigare än så tycker jag.

Ömer bor i Steninge, han kom till Sverige för 12 år sedan och bor med sin familj.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

happyhomes_2019
rosta_sigtuna2
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

nationaldag_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

varfest_helsida
bonava_maj_helsida
mp_eu
moderaternamaj
v_eu_helsida
eu_sap