moderater_pan_sommar
Vänortsringen i centrala MärstaFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Statsbidrag till Valsta och Märsta

Samverkansprojektet Vi Är Valsta tilldelas statsbidrag för att kartlägga den kollektiva kraften bland boende i Valsta, Vänortsringen och Tingvalla.

centrum_artikel

Det är Delegationen mot Segregation Delgos som står bakom statsbidraget för att kartlägga segregation och arbeta med insatser för att motverka och minska segregationen. Det är flera aktörer som medverkar tillsammans med Vi är Valsta för att skapa mötesplatser där den kollektiva förmågan är låg. Nu ska projektet syfta till att öka kunskap om hur fastighetsägare kan arbeta med att stärka den kollektiva förmågan.

Första året ska Vi är Valsta kartlägga nivån av kollektiv förmåga genom en enkätundersökning till de boende i de aktuella områdena. Om man får förlängt stadsbidrag så ska man arbeta med att skapa mötesplatser där grannar kan träffas under år två, år tre ska man utvärdera affekterna av mötesplatserna.

defacto_helsida
julmarknad_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

jul2021
koppar_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
flygskola_helsida
2020_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

happyhomes_sommar2020
dack-helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
flygskolan_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
jul_outsider
connys
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider
koppar_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider