defacto_pan2020
Vänortsringen i centrala MärstaFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Statsbidrag till Valsta och Märsta

Samverkansprojektet Vi Är Valsta tilldelas statsbidrag för att kartlägga den kollektiva kraften bland boende i Valsta, Vänortsringen och Tingvalla.

Det är Delegationen mot Segregation Delgos som står bakom statsbidraget för att kartlägga segregation och arbeta med insatser för att motverka och minska segregationen. Det är flera aktörer som medverkar tillsammans med Vi är Valsta för att skapa mötesplatser där den kollektiva förmågan är låg. Nu ska projektet syfta till att öka kunskap om hur fastighetsägare kan arbeta med att stärka den kollektiva förmågan.

Första året ska Vi är Valsta kartlägga nivån av kollektiv förmåga genom en enkätundersökning till de boende i de aktuella områdena. Om man får förlängt stadsbidrag så ska man arbeta med att skapa mötesplatser där grannar kan träffas under år två, år tre ska man utvärdera affekterna av mötesplatserna.

liber_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

connys_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

2020_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

nationaldag_helsida
mp_helsida_april

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
logistik_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nationaldag_out
mp_outsider2022