mote_sommar
Foto: Pressbild

Statligt finskt bolag etablerar i Arlandastad

Det statliga finska bolaget etablerar en tankstation med flytande gas som ska minska utsläppen i trafiken.

centrum_artikel

Gasum som är ett statligt ägt finskt bolag etablerar en tankstation med flytande gas i Arlandastad. Gasum har fått investeringsstöd från Naturvårdsverket och Klimatklivet. Anläggningen beräknas öppna i slutet av 2020 och blir Gasums 16:e station för tunga fordon i Sverige. Placeringen av stationen är strategiskt vald med direkt anslutning till Arlanda, Arlandastad och E4:an
– Vi är väldigt glada att Gasum, som aktivt arbetar mot EU:s utsläppsmål av växthusgaser, har valt att etablera sin förnybara gaslösning hos oss i Arlandastad. Det kommer att bidra till fler hållbara transporter i regionen vilket ligger helt i linje med vår strävan att bygga hållbart, säger Dieter Sand vd, Arlandastad Holding.

Tankstationen kommer skapa möjlighet för de godsbolag som passerar eller arbetar i regionen att i större utsträckning satsa på gasdrivna fordon.
– Vi arbetar dagligen för att utveckla och erbjuda alternativ som bidrar till ett koldioxidneutralt samhälle. Denna typ av samarbete är nyckeln som ger möjlighet till mer hållbara transporter i Norden. Vi har en målsättning att det ska finnas ett nätverk av 50 tankstationer för tunga fordon fram till början av 2020-talet och det är ett glädjande besked att vi nu har fått till en placering mitt i flygplatsstadens nav, uppger Mikael Antonsson Director Traffic Sweden, Gasum.

brobygget_helsida_valsta
speedy_helsida
connys_helsida
2020_helsida
sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
marina_helsida

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

studeravidare_helsida
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider