center_pan21

Stationens biljetthall byggs om

Trafikförvaltningen i Region Stockholm bygger tillsammans med kommunen om biljetthallen, vilket påverkar trafiken resten av året.

Märsta stations biljetthall är underdimensionerad för dagens behov vilket ett flertal utredningar kommit fram till. Men trots skickat har det dröjt till nu då det fattats beslut om att inleda en ombyggnation av biljetthallen. Arbetet kommer att inledas i mitten av september och påverkar samtliga resenärer till och från Märsta under resten av året tills dess att den nya biljetthallen står klar i början av 2022.

Bland annat kommer taxiuppställningen och bilparkeringen stängas av och man hänvisas till annan plats i närområdet. Det står klart att nya Märsta station ska byggas ut som en del av projekt mellan Sigtuna kommun, Region Stockholm och Trafikverket. Projektet är i ett planeringsskede där man samlar in synpunkter.

Här kan du läsa mer om projektet

bostad_helsida
mp_host_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

andersojag
helsida_var2021
eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
nrh
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider