panorama_centrum

Stationens biljetthall byggs om

Trafikförvaltningen i Region Stockholm bygger tillsammans med kommunen om biljetthallen, vilket påverkar trafiken resten av året.

Märsta stations biljetthall är underdimensionerad för dagens behov vilket ett flertal utredningar kommit fram till. Men trots skickat har det dröjt till nu då det fattats beslut om att inleda en ombyggnation av biljetthallen. Arbetet kommer att inledas i mitten av september och påverkar samtliga resenärer till och från Märsta under resten av året tills dess att den nya biljetthallen står klar i början av 2022.

Bland annat kommer taxiuppställningen och bilparkeringen stängas av och man hänvisas till annan plats i närområdet. Det står klart att nya Märsta station ska byggas ut som en del av projekt mellan Sigtuna kommun, Region Stockholm och Trafikverket. Projektet är i ett planeringsskede där man samlar in synpunkter.

Här kan du läsa mer om projektet

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

defacto_helsida
nationaldag_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

retro_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

2020_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

liber_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
retro_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
nationaldag_out
connys
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
logistik_outsider