moderaterna_panorama
Arlanda Express på ArlandabananFoto: Arlanda Express/Niklas Alm

Staten medverkar inte till utköp av Arlandabanan

Per Taube som hade planer på att köpa loss Arlandabanan och bygga en tågstation i Arlandastad får nej av staten.

märsta.nu rapporterade förra månaden om att Per Taube, ägare av Gelba och Arlandastad Holding som utvecklar Arlandastadsområdet, avsåg bygga en tågstation i Arlandastad.

Han ville också samla privata investerare för att köpa ut A-train från Arlandabanan. Men staten kommer inte att medverka till något utköp av A-train enligt Dagens Industri. Taube får nu förlita sig på de privata investerarna för att lösa saken. Infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) säger i en kommentar till tidningen att det inte är aktuellt.

defacto_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

marinan_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

ewas_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022
connys
ewas_outsider
moderat_outsider