moderaterna_riksdag
Foto: Pressbild

Startavgift skänks till välgörenhet

Nästa lördag går WE Sigtuna stadslopp och i år går startavgiften till ett välgörenhetsprojekt i Kenya.

centrum_artikel

Glömda Barnen och Mama Norah Education Centre i Kenya får startavgiften från WE Sigtuna stadslopps deltagare nästa lördag 7/9. Flera företag och kommuninvånare är med i evenemanget. På Hotell Kristina uppmanar man sina anställda att delta och man bjuder öven på startavgiften:
– Det är fantastiskt att kunna vara med och sponsra Sigtuna Stadslopp, vilket vi i har gjort sedan det första loppet gick av stapeln år 2007. Pengarna går oavkortat till samhällsnytta och går hand i hand med verksamhetens Hållbarhetspolicy där vi bland annat vill ta socialt ansvar, säger Ewa Wikland, platschef.

Loppet arrangeras av de båda Lionsclubbarna i kommunen, Lions Sigtuna och Lions Märsta. Alla kan delta i loppet, det finns även ett lopp för barn. Lionsklubbarna i Sigtuna och Märsta har totalt skickat in 1,1 miljoner kronor till Världens barn-insamlingen. 2018 samlades 200 000 kronor där hälften gick till De glömda barnen och hälften till Kenyaprojektet.

De Glömda barnen fokuserar på barn i Syrien som får matpaket och utbildning i Adana, Turkiet. Mamah Norah Education Centre drivs av elever på SSHL samt många vuxna i Sigtuna, det är en skola som drivs och utvecklas i Wagwe. Skolan har 140 elever och finansieras helt genom månadsbidrag, insamlingar, galor loppisar och så vidare. Fördelningen av årets insamlade medel är 50 procent vardera till respektive projekt.

2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
mod_helsida
handbollsskola

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
bergstrand_out_jan
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider