dackskiftarna_panorama
Foto: Pressbild

Startavgift skänks till välgörenhet

Nästa lördag går WE Sigtuna stadslopp och i år går startavgiften till ett välgörenhetsprojekt i Kenya.

Glömda Barnen och Mama Norah Education Centre i Kenya får startavgiften från WE Sigtuna stadslopps deltagare nästa lördag 7/9. Flera företag och kommuninvånare är med i evenemanget. På Hotell Kristina uppmanar man sina anställda att delta och man bjuder öven på startavgiften:
– Det är fantastiskt att kunna vara med och sponsra Sigtuna Stadslopp, vilket vi i har gjort sedan det första loppet gick av stapeln år 2007. Pengarna går oavkortat till samhällsnytta och går hand i hand med verksamhetens Hållbarhetspolicy där vi bland annat vill ta socialt ansvar, säger Ewa Wikland, platschef.

Loppet arrangeras av de båda Lionsclubbarna i kommunen, Lions Sigtuna och Lions Märsta. Alla kan delta i loppet, det finns även ett lopp för barn. Lionsklubbarna i Sigtuna och Märsta har totalt skickat in 1,1 miljoner kronor till Världens barn-insamlingen. 2018 samlades 200 000 kronor där hälften gick till De glömda barnen och hälften till Kenyaprojektet.

De Glömda barnen fokuserar på barn i Syrien som får matpaket och utbildning i Adana, Turkiet. Mamah Norah Education Centre drivs av elever på SSHL samt många vuxna i Sigtuna, det är en skola som drivs och utvecklas i Wagwe. Skolan har 140 elever och finansieras helt genom månadsbidrag, insamlingar, galor loppisar och så vidare. Fördelningen av årets insamlade medel är 50 procent vardera till respektive projekt.

ica_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

fme_oktober
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

nrh
defacto_outsider
connys
colorama_april2