defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Startavgift skänks till välgörenhet

Nästa lördag går WE Sigtuna stadslopp och i år går startavgiften till ett välgörenhetsprojekt i Kenya.

Glömda Barnen och Mama Norah Education Centre i Kenya får startavgiften från WE Sigtuna stadslopps deltagare nästa lördag 7/9. Flera företag och kommuninvånare är med i evenemanget. På Hotell Kristina uppmanar man sina anställda att delta och man bjuder öven på startavgiften:
– Det är fantastiskt att kunna vara med och sponsra Sigtuna Stadslopp, vilket vi i har gjort sedan det första loppet gick av stapeln år 2007. Pengarna går oavkortat till samhällsnytta och går hand i hand med verksamhetens Hållbarhetspolicy där vi bland annat vill ta socialt ansvar, säger Ewa Wikland, platschef.

Loppet arrangeras av de båda Lionsclubbarna i kommunen, Lions Sigtuna och Lions Märsta. Alla kan delta i loppet, det finns även ett lopp för barn. Lionsklubbarna i Sigtuna och Märsta har totalt skickat in 1,1 miljoner kronor till Världens barn-insamlingen. 2018 samlades 200 000 kronor där hälften gick till De glömda barnen och hälften till Kenyaprojektet.

De Glömda barnen fokuserar på barn i Syrien som får matpaket och utbildning i Adana, Turkiet. Mamah Norah Education Centre drivs av elever på SSHL samt många vuxna i Sigtuna, det är en skola som drivs och utvecklas i Wagwe. Skolan har 140 elever och finansieras helt genom månadsbidrag, insamlingar, galor loppisar och så vidare. Fördelningen av årets insamlade medel är 50 procent vardera till respektive projekt.

defacto_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

colorama_jul
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

sigtunavatten_standard
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

sigtunavatten_outsider
connys
nrh
teatergrillen_outsider