centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/Skånela
Foto: Insändarbild

Startar upp städarbete längs vägarna

Nästa vecka startar Skånela arbetet med att städa upp vägarna kring Stockholm och Uppland.

Som ett led i ett samarbete med Säga Sverige organisationen kommer Skånela och deras medlemmar att bege sig ut på vägarna i Uppland och Stockholm med säckar, handskar och verktyg för att rensa upp vägkanterna från skräp.
– Sedan 2007 har klubben ett tajt samarbete och hållit på med vägstädning med Svevia och Städa Sverige, säger marknadschefen Robert Zetterquist.

I år har vintern varit mildare vilket gör att arbetet kan starta tidigare. Klubben har mobiliserat sina många medlemmar och de traditionella Städa Sverige-säckarna.
– Varje år samlas det mycket sopor längs vägarna. Vi kommer att komma upp säkerligen över 14-15 ton sopor under dessa städveckor. Vi kommer att städa 84 mil, vilket är ett stort område, säger Robert Zetterquist,

Arbetet med städningen innebär inte bara ett samhällsansvar för Skånela utan ger även en starkare teamkänsla för lagen, vilket är mycket uppskattat enligt Zetterquist.

ridskola2020_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

salong_elisabeth_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_helsida
festspec_corona_helsida