moderaterna_panorama
Foto: Skånela IF

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

Under två timmar kommer flyktingbarn från Ukraina som bor på Arlanda Hotellby att få leka och idrotta i Vikingahallen. Ett projekt som Märsta IK och Skånela IF driver tillsammans. Under dagtid kan flyktingbarnen inte göra så mycket mer än att vara på sitt hotell, idrotten en gång i veckan blir ett ”andningshål”, uppger Jimmy Karlsson. Aktiva från både Märsta IK och Skånela IF medverkade under dagen.

defacto_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

marinan_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
mp_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022