moderaterna_panorama
Obs! Genrebild. Foto: Pressbild

Startade pizzeria utan tillstånd

En pizzeria startades upp utan att kommunen fick vetskap om det och nu tvingas ägaren betala böter på 22 000 kronor.

Innan man startar livsmedel eller matställe som säljer till allmänheten måste man anmäla det till Miljöförvaltningen. En pizzeria som startades upp utan att ha meddelat kommunen åläggs nu böter på 22 000 kronor enligt Unt.se. Även en butik som startat upp och säljer livsmedel åläggs böter för att man inte meddelat starten. Beloppen är olika och baserar sig på en procent av årsomsättningen.

ewas_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

defacto_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
liber_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
marina_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider