eurosko2
Foto: Genrebild/Swedavia

Stark sommar på Arlanda

Sommaren var stark för Arlanda flygplats som under tre månader hade 7,6 miljoner resenärer, en ökning med 8,6 procent jämfört med förra året.

marstac_aug

Antalet resenärer på Arlanda gick upp med nästan 9 procent under sommaren till totalt 7,6 miljoner. För att möta efterfrågan har flygplatsbolaget SWedavia sedan en tid tillbaka beslutat att investera 13 miljarder kronor på att förbättra kapaciteten, höjd säkerhet och förbättrad resenärsupplevelse.

Nära 20 miljoner
Swedavias siffror visar även att antalet landningar i augusti ökade med 10 procent till 10 700 och att antalet passagerares i augusti uppgick till 2,5 miljoner. Totalt i år har nästan 18 miljoner rest via Arlanda. 20-miljonersvallen kan i år passeras redan efter nio månader. Swedavia skriver i ett pressmeddelande att en anledning till ökningen är att charterutvecklingen tagit fart och att researrangörer utökat med nya destinationer. Samtidigt tillkommer ständigt nya linjer till Arlanda.

forskontor
defacto_panorama_boka_mote

Han blir ny näringslivschef i kommunen

Näringsliv Mathias Forsberg blir ny näringslivschef efter Christer Wikström som tagit över som kommundirektör: - Det finns mycket logistiskt att jobba med i Sigtuna som jag kan ta med mig härifrån. Kommunerna liknar varandra ganska mycket. Sigtuna bygger mycket bostäder och ligger också i utkanten. Sedan är det Arlanda-biten som ska bli väldigt spännande, säger Mathias Forsberg till BålstaBladet.

happy_homes_sommar
dackia_vinter2018

Premiärturen till Miami invigdes

Näringsliv SAS premiärflög sin nya linje mellan Arlanda-Miami under söndagen: - Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje, säger lizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

farbrorbla_host2017

Mäklare ger stöd på 20 olika språk

Näringsliv Jennyfer Namazi på Fastighetsbyrån i Märsta Sigtuna kommer att erbjuda språkstöd för de köpare eller säljare som inte talar svenska eller behöver hjälp att förstå alla lagar och regler kring en fastighetsaffär på sitt egna språk: - Vi vet att det kan vara komplicerat att genomföra en bostadsaffär och i våra samtal med konsumenter märker vi att språkbarriärer förstärker svårigheterna påtagligt, säger Jennyfer i ett pressmeddelande.

SAS satsar ännu mer på Arlanda

Näringsliv SAS lanserar fyra nya direktlinjer via Arlanda i sommar: - Vi välkomnar SAS fortsatta satsning på Arlanda till sommaren, kommenterar Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Jysk byter lokal i Arlandastad

Näringsliv JYSK kommer att flytta från Söderbyvägen till Bristagatan: -Både vi och våra kunder är jätteglada över att vi kommer vara kvar i Märsta och i samma område där butiken funnits i så många år.

Training Partner flyttar in i Drivelab Big

Näringsliv Tidigare i veckan startade Training Partner sin verksamhet i nya Drivelab Big: - Med våra nya faciliteter i DRIVELAB BIG, tillsammans med den utökning vi gör i DRIVELAB Center, på andra sidan motorvägen, får vi nu hela 15 000 kvadratmeter utbildnings- och eventlokaler optimerade för fordonsbranschen, med Norra Europas bästa läge, säger Peter Olofsson, ägare och styrelseordförande i Training Partner.

blackfriday
colorama_jan
nfc_vinter
matcher_skanela
yrkesutbildningen
agy2
dogranch
connys
dalgatan7b
cricketklubben
standard_ridskola
standard
Festspecialisten – Standard
skolgatan6d
lions_standard
frisyr2018
slutstation
Norra Redovisningshuset
steningeliden32
borg