centrum_standard
Foto: Genrebild/Swedavia

Stark sommar på Arlanda

Sommaren var stark för Arlanda flygplats som under tre månader hade 7,6 miljoner resenärer, en ökning med 8,6 procent jämfört med förra året.

centrum_standard

Antalet resenärer på Arlanda gick upp med nästan 9 procent under sommaren till totalt 7,6 miljoner. För att möta efterfrågan har flygplatsbolaget SWedavia sedan en tid tillbaka beslutat att investera 13 miljarder kronor på att förbättra kapaciteten, höjd säkerhet och förbättrad resenärsupplevelse.

Nära 20 miljoner
Swedavias siffror visar även att antalet landningar i augusti ökade med 10 procent till 10 700 och att antalet passagerares i augusti uppgick till 2,5 miljoner. Totalt i år har nästan 18 miljoner rest via Arlanda. 20-miljonersvallen kan i år passeras redan efter nio månader. Swedavia skriver i ett pressmeddelande att en anledning till ökningen är att charterutvecklingen tagit fart och att researrangörer utökat med nya destinationer. Samtidigt tillkommer ständigt nya linjer till Arlanda.

Norwegian etablerar ny rutt till Island

Näringsliv Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda och lanserar i slutet av mars en direktlinje till Reykjavik: - Vi är glada över att nu kunna erbjuda direktflyg till Reykjavik även från Stockholm och tror att det finns ett stort intresse bland svenska resenärer att resa dit och uppleva den fantastiska naturen, uppger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på flygbolaget i ett pressmeddelande.

magget_dejt

Ny delägare på Stora Brännbo

Näringsliv Annelie Dahl som idag är vice VD på Stora Brännbo blir delägare med Björn Jonzon: - Vi i ägarfamiljen välkomnar Annelie Dahl och den stora kompetens och det långsiktiga engagemang hon bidrar med till företaget, säger Björn Jonzon.

forskontor

Så många företag gick omkull

Näringsliv Konkurserna i kommunen är kvar på ungefär samma nivå de senaste fyra åren. 23 företag gick i konkurs förra året, den största stod AutoStore Sweden AB.

happy_homes_sommar

Veteranmäklare startar eget

Näringsliv Lars Berglund som varit verksam som mäklare hos Svensk Fastighetsförmedling i 41 år startar nu egen firma: - Jag kommer att hjälpa gamla kunder och fortsätta att sälja fastigheter i Sigtuna kommun/Upplands-Väsby kommun och runt om i Storstockholm, meddelar Lars Berglund via Facebook.

kulturklapp

Clarion laddar för nytt nyårsfirande med hundar

Näringsliv Clarion Hotel Arlanda kommer i år att utvidga sitt Happy Dog koncept till två dagar för hundar som vill ha ett fyrverkerifritt nyår: - Vi vill förbättra levnadsstandarden för alla, oavsett hur många ben man har, säger Pernilla Johansson, VD på Clarion Hotel Arlanda.

defacto_panorama_boka_mote

easyJet storsatsar på Arlanda

Näringsliv Från och med i mars kommer easyJet att flyga hela 14 gånger i veckan mellan Arlanda-Berlin: - Det är mycket glädjande att easyJet fortsätter att satsa på Arlanda, säger Swedavias flygmarknadsdirektör Elizabeth Axtelius i ett pressmeddelande.

Han blir ny näringslivschef i kommunen

Näringsliv Mathias Forsberg blir ny näringslivschef efter Christer Wikström som tagit över som kommundirektör: - Det finns mycket logistiskt att jobba med i Sigtuna som jag kan ta med mig härifrån. Kommunerna liknar varandra ganska mycket. Sigtuna bygger mycket bostäder och ligger också i utkanten. Sedan är det Arlanda-biten som ska bli väldigt spännande, säger Mathias Forsberg till BålstaBladet.

Norra Redovisningshuset
connys
standard_ridskola
vinterstudiobf
matcher_skanela
standard
oppethus
objekt3
objekt4
biokalla_dec
Festspecialisten – Standard
objekt2
objekt1
nfc_vinter