moderaterna_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Stark andra bäddade för seger

Skånela vann en svängig match i Vikingahallen mot Vinslöv på onsdagskvällen: - Två poäng och fem plus är bra, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

Första halvlek svängde fram och tillbaka i Vikingahallen och båda lagen turades om att vara i ledning, Skånela ledde inledningsvis och sedan vände Vinslöv till ledning med tre bollar innan det var 11-11 i paus.
– Vi går inte mål på våra lägen, vi har en period på 10-12 minuter där vi inte gör mål, vi bränner friläget, genombrott, skott utifrån. Vi får deras målvakt att se ut som en superstjärna, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

I andra kopplade Skånela grepp första kvarten och tog ledningen med sex bollar till 21-15. Därefter är det avgjort och Vinslöv besegrat.
– Det ser bra ut i andra bakåt, många gör det bra, Nilsson (Anton), ”Lucce” (Lucao) i målet och så vidare. Första 20 av andra är en av de bättre i år, defensivt är vi bra, vi gör mål framåt och får till bättre skärpa i sista tiondelen, analyserar Jimmy Karlsson.

Målen
Nilsson 5, Wärnmark 3, Näslund 3, Åkerman 3, Isberg 2, Ladan 2, Nielsen, Tapper, Lahdo, Friström, Svarén
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

ewas_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
connys