moderater_pan_sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskandar

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

Kultur- och fritidsförvaltningen verkar inte spara in pengar trots att man stängt ner inomhushallar, simhallar, ishallar och fotbollsplaner under drygt en månads tid. Prognosen visar på ett minusresultat på fyra miljoner kronor enligt förvaltningschefen Lars Palmér.
– Kultur- och fritidsförvaltningen anpassar bemanning och exempelvis elförbrukning under nedstängningen. Dock ligger fasta kostnader så som hyra, avskrivning, drift och personal kvar. Till det kommer också att det inte finns några intäkter, i och med att ingen får använda lokaler och anläggningar. Förvaltningen prognosticerade nära 4 miljoner kr i förlust för helåret i novemberprognosen. Detta helt beroende på corona, uppger Palmér för märsta.nu

Enligt Palmér pågår nu diskussioner om att lätta på restriktioner för barn och ungdomsidrotten så att verksamheter kan komma igång i organiserad form i mindre grupper utomhus i enlighet med de nationella råden och på ett smittsäkert sätt. Arbetet pågår tillsammans med andra kommuner att ta fram ett förslag till revidering av inriktningen. Länets kommuner fattade ett gemensamt beslut om att stänga ner hallar, planer och isbanor till och med 24/1.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april
kso_helsida
defacto_helsida
helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
kso-duell_out
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
pantamera_out