defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskandar

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

centrum_artikel

Kultur- och fritidsförvaltningen verkar inte spara in pengar trots att man stängt ner inomhushallar, simhallar, ishallar och fotbollsplaner under drygt en månads tid. Prognosen visar på ett minusresultat på fyra miljoner kronor enligt förvaltningschefen Lars Palmér.
– Kultur- och fritidsförvaltningen anpassar bemanning och exempelvis elförbrukning under nedstängningen. Dock ligger fasta kostnader så som hyra, avskrivning, drift och personal kvar. Till det kommer också att det inte finns några intäkter, i och med att ingen får använda lokaler och anläggningar. Förvaltningen prognosticerade nära 4 miljoner kr i förlust för helåret i novemberprognosen. Detta helt beroende på corona, uppger Palmér för märsta.nu

Enligt Palmér pågår nu diskussioner om att lätta på restriktioner för barn och ungdomsidrotten så att verksamheter kan komma igång i organiserad form i mindre grupper utomhus i enlighet med de nationella råden och på ett smittsäkert sätt. Arbetet pågår tillsammans med andra kommuner att ta fram ett förslag till revidering av inriktningen. Länets kommuner fattade ett gemensamt beslut om att stänga ner hallar, planer och isbanor till och med 24/1.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

defacto_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

Moderaterna_helsida2021
centrum_helsida2020
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
nrh
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider