moderaterna_panorama
Mattias Askerson med Gösta Ståhl-FredhFoto: Sigtuna kommun

Stålfreds får utmärkelse för omtanke

Priset Social utmärkelse går i år till Stålfreds för att de bidragit till att inkludera invånare i kommunen och samhället.

Årligen delas Social utmärkelse utav Sigtuna kommun. Årets pristagare är Stålfreds som fick priset på 10 000 kronor av Mattias Askerson (M) ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden:
– Genom Stålfreds har flera som stått långt ifrån arbetsmarknaden fått möjlighet att ta steg mot ett jobb och egen försörjning. Där har dessutom flera av kommunens ungdomar fått sin första arbetslivserfarenhet genom ett sommarjobb, säger Mattias Askerson.

Stålfreds har låtit sina anställda komma in i företaget med liten eller ingen erfarenhet, de har sedan fått växa och utvecklas utifrån sin nivå och har nu blivit specialister. 25 anställda finns i företaget som verkar över ett stort geografiskt område.
– Vi tror på att människor är kompetenta. Hos oss har folk kommit in och kör på och lär sig saker, samtidigt som vi har tydliga krav och är måna om att utföra ett proffsigt arbete. Alla uppgifter lika viktiga, säger Gösta Ståhl-Fredh, planerings- och projektchef på Stålfreds.

2020_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

centrum_sommar2022_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

retro_helsida
liber_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

defacto_helsida
helsida
logistik_sigtuna_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
moderat_outsider
retro_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
sigtuna_vatten_outsider
outsider
logistik_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
connys