fastbyran_bostad
Foto: Pressbild

Stagnering på bostadsmarknaden i kommunen

De kraftigt ökande villapriserna har stagnerat samtidigt som priset på bostadsrätter sjunker.

Snittpriset för en bostadsrätt i kommunen minskade med fem procent de senaste tre månaderna enligt siffror från Svensk mäklarstatistik som Newsworthy har sammanställt. 126 bostadsrätter såldes under perioden december-februari till snittpriset 2,0 miljoner. Dock har det sålts tretton fler bostadsrätter under den senaste perioden än under fjolårets.

På villamarknaden har den kraftiga ökningen stagnerat, ökningen var en procent under det senaste kvartalet. 45 villor har bytt ägare under december-februari där snittpriset var 5,3 miljoner kronor. I kommunerna närmare stan ökar dock priserna mer än i Sigtuna.

fastbyran_helsida

Så blir nya BoKlok i Slottsbyn

Bostad Nästa vecka startar försäljningen av nya BoKlok i Steninge slottsby: - Vi bygger våra hus på ett modernt och innovativt sätt – inomhus i fabrik. Det gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt vara prisvärda. Samtidigt minskar vi vår miljö- och klimatpåverkan och husen skyddas från väder och vind under byggprocessen, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

fastbyran_outsider