moderaterna_panorama
Foto: Destination Sigtuna

Staden laddar för ny Hemestersommar

Sigtuna stad laddar för en ny rekordsommar med båt, golf och slottsbesök.

Nu är det officiellt sommarlov och med det även semester för många i Sverige. Sigtuna stad var välbesökt förra året och Destination Sigtuna förbereder sig för en ny rekordsommar. Nu lockar man mer med båtliv då det finns både turer till och från Sigtuna eller om man vill lägga till i stadens gästhamn som ligger centralt i staden med plats för tjugo båtar.

Kommunen och staden har även en del padelpanor att tillgå med en helt färsk som snart öppnar upp i Stadsängarna. När det gäller golf finns ett antal banor i Sigtuna med omnejd, i staden finns äventyrsgolf och på Harberget en ny discogolfbana.

Massor av andra hemestertips finns via Destination Sigtunas hemsida.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

2020_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

mp_helsida_april

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
connys
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider