fastbyran_bostad
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Stabilare bostadsmarknad det senaste året

Prisutvecklingen för villor i Stockholms län har stabiliserats det senaste året och så även i Sigtuna kommun med i princip oförändrade priser enligt Svensk Fastighetsförmedling: - Marknaden har varit stabil och välmående det senaste året, varken några höga toppar eller djupa dalar, kommenterar Angelica Hermansson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen, i ett pressmeddelande

I några av länets kommuner har priserna på bostäder minskat och det är enligt Svensk Fastighetsförmedling läge för ”klipp” i dessa kommuner. På bostadsrättssidan är det minst ökning i Tyresö där priserna gått ner med åtta procent. Samtliga norrortskommuner har negativ prisutveckling på bostadsrätter senaste tolv månaderna, i Väsby sjönk priserna med 4 procent. Sigtuna är inte med på topp 10-listan men priserna på bostadsrätter har backat med två procent. Kvadratmeterpriset i kommunen ligger på 28 659 kr. Dock är det bara Norrtälje, Nynäshamn och Södertälje med lägre kvadratmeterpris än i Sigtuna.

På villasidan är ökningarna minst i Nynäshamn följt av Vaxholm och Vallentuna. I grannkommunen Väsby har priserna backat med fyra procent. Snittpriset för en villa i Sigtuna är 4,4 miljoner kronor. I nio andra kommuner är det billigare att köpa villa. Dyrast är det på Lidingö med 10,7 miljoner, billigast i Norrtälje med knappt tre miljoner kronor.

fastbyran_helsida
fastbyran_townhouse
fastbyran_townhouse2
fastbyran_outsider