moderater_pan_sommar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Stabil seger mot Aranäs

Skånela tog en viktig seger på onsdagskvällen mot Aranäs: - Det känns fantastisk och fantastiskt att vinna när det är pressat läge, sa matchhjälten Gracia Axelsson.

centrum_artikel

Skånela kopplade grepp om matchen per omgående och släppte det inte sen. Det var ett taggat Skånela som snabbt tog ledningen med 4-1, man höll sedan konstant en tremålsledning stora delar av matchen. I andra ökade man på till ledning med nio mål då det återstod en kvart och avslutningen blev av akademisk betydelse. Aranäs som jagar kval uppåt fick se sig besegrat.

En bidragande orsak var målvakten Gracia Axelsson som bara släppte in 22 mål.
– Gracia var fantastisk i mål, när hon är på den nivån så vet vi att vi har chans att vinna varje match. Det var en tuff uppgift, hyllade tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg.

Gracia själv hyllade laget och försvarsspelet efteråt:
– Det var en säkerhet för mig, det blir enklare räddningar och en trygghet för mig att ha ett stabilt försvarsspel framför mig.

I söndags föll Skånela mot OV med 29-34, på onsdagskvällen var det alltså gruvlig revansch då slutresultatet mot Aranäs skrevs till 28-22:
– Jätteskönt, det är som ett nytt lag som kliver in. Vi är bestämda från minut ett och behåller kommandot. Det var en viktig match för oss och jag är otroligt stolt över prestationen.

Målen
Schaerlund 6, Nygårds 5, Wislander 4, Bergsten 4, Andersson 4, Olofsson 2

vaccin
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

dack-helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
bostad_helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

connys_helsida
mp_host_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

defacto_helsida
division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

helsida_var2021
slaget om uppland

Simon taggad för derbyt

Handboll På söndag är det derbydags igen för Skånela då Rimbo kommer till ett förhoppningsvis kokande Vikingahallen: - Det ska bli kul, säger Skånelas supertalang Simon Lindberg.

centrum_helsida2020

Sarenbrant tillbaka i moderklubben

Handboll Filippa Sarenbrant är tillbaka i moderklubben efter några år på vift: - Skånela är verkligen hemma för mig och det känns roligt att få vara en del av det igen, säger hon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
vaccin-outsider
connys
mp-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out