defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Stabil seger mot Aranäs

Skånela tog en viktig seger på onsdagskvällen mot Aranäs: - Det känns fantastisk och fantastiskt att vinna när det är pressat läge, sa matchhjälten Gracia Axelsson.

Skånela kopplade grepp om matchen per omgående och släppte det inte sen. Det var ett taggat Skånela som snabbt tog ledningen med 4-1, man höll sedan konstant en tremålsledning stora delar av matchen. I andra ökade man på till ledning med nio mål då det återstod en kvart och avslutningen blev av akademisk betydelse. Aranäs som jagar kval uppåt fick se sig besegrat.

En bidragande orsak var målvakten Gracia Axelsson som bara släppte in 22 mål.
– Gracia var fantastisk i mål, när hon är på den nivån så vet vi att vi har chans att vinna varje match. Det var en tuff uppgift, hyllade tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg.

Gracia själv hyllade laget och försvarsspelet efteråt:
– Det var en säkerhet för mig, det blir enklare räddningar och en trygghet för mig att ha ett stabilt försvarsspel framför mig.

I söndags föll Skånela mot OV med 29-34, på onsdagskvällen var det alltså gruvlig revansch då slutresultatet mot Aranäs skrevs till 28-22:
– Jätteskönt, det är som ett nytt lag som kliver in. Vi är bestämda från minut ett och behåller kommandot. Det var en viktig match för oss och jag är otroligt stolt över prestationen.

Målen
Schaerlund 6, Nygårds 5, Wislander 4, Bergsten 4, Andersson 4, Olofsson 2

salong_elisabeth_helsida

Veteranen förlänger

Handboll Veteranen Anna Nygårds förlänger kontraktet med Skånela: - Anna är ju lite av ryggraden i laget, säger tränare Fredrik Söderberg Warnheim.

centrum_helsida2020

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

coronakrisen

Fotbollsklubben stänger ner

Fotboll Fotbollsklubben FC Arlanda stänger ner all verksamhet både för barn och unga samt vuxna: - Vi måste göra vårt för att stoppa smittspridningen i samhället, säger styrelseledamoten Aleksander Iskandar.

ridskola2020_helsida
EXTRA

Supertalangen stannar kvar

Handboll Skånelas supertalang Simon Lindberg stannar kvar i laget:- Det ska bli mycket kul att vara en av spelarna i Skånelas trupp nästa säsong, säger Lindberg i ett uttalande.

festspec_corona_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Inget kval för Skånela

Handboll Skånelas säsong slutar i moll, på fredagen lämnade Svenska Handbollförbundet besked om att det inte blir något kval till ligan.

2020_helsida
speedy_helsida

SBRF mötte Lagga

Ridning Sigtunabygdens Ryttarförening har haft en utbytestävling hos Lagga fältrittklubb: - Efter en jämn kamp mellan Sigtunabygdens Ryttarförening och Lagga fältrittklubb tog Sigtuna hem lagvinsten denna omgång.

marina_helsida
happy_homes_mars
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider