defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Stabil seger mot Aranäs

Skånela tog en viktig seger på onsdagskvällen mot Aranäs: - Det känns fantastisk och fantastiskt att vinna när det är pressat läge, sa matchhjälten Gracia Axelsson.

centrum_artikel

Skånela kopplade grepp om matchen per omgående och släppte det inte sen. Det var ett taggat Skånela som snabbt tog ledningen med 4-1, man höll sedan konstant en tremålsledning stora delar av matchen. I andra ökade man på till ledning med nio mål då det återstod en kvart och avslutningen blev av akademisk betydelse. Aranäs som jagar kval uppåt fick se sig besegrat.

En bidragande orsak var målvakten Gracia Axelsson som bara släppte in 22 mål.
– Gracia var fantastisk i mål, när hon är på den nivån så vet vi att vi har chans att vinna varje match. Det var en tuff uppgift, hyllade tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg.

Gracia själv hyllade laget och försvarsspelet efteråt:
– Det var en säkerhet för mig, det blir enklare räddningar och en trygghet för mig att ha ett stabilt försvarsspel framför mig.

I söndags föll Skånela mot OV med 29-34, på onsdagskvällen var det alltså gruvlig revansch då slutresultatet mot Aranäs skrevs till 28-22:
– Jätteskönt, det är som ett nytt lag som kliver in. Vi är bestämda från minut ett och behåller kommandot. Det var en viktig match för oss och jag är otroligt stolt över prestationen.

Målen
Schaerlund 6, Nygårds 5, Wislander 4, Bergsten 4, Andersson 4, Olofsson 2

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

2020_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

januari_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

ridskola2020_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

defacto_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

prima_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

meko_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Beskedet: Organiserad idrott ska även ställas in utomhus

Sport Folkhälsomyndigheten anser inte att organiserad utomhusidrott för barn och unga ska ställas in men Smittskyddsläkaren i Stockholm delar inte uppfattningen.

coronapandemin

Fritidschefen: Går emot allt vad vi vill

Sport Riksidrottsförbundet uppmanade kommunerna till dialog innan man stängde ner hallar men Sigtuna kommun och andra i länet stängde ner ändå: - De här besluten vi tagit nu går givetvis emot allt vi egentligen vill. Vi vill såklart att våra invånare ska använda våra anläggningar, röra på sig, ha kul tillsammans – och må gott, säger Kultur- och fritidsförvaltningen chef Lars Palmér.

centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
nrh