moderat_sommar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Stabil seger mot Aranäs

Skånela tog en viktig seger på onsdagskvällen mot Aranäs: - Det känns fantastisk och fantastiskt att vinna när det är pressat läge, sa matchhjälten Gracia Axelsson.

centrum_artikel

Skånela kopplade grepp om matchen per omgående och släppte det inte sen. Det var ett taggat Skånela som snabbt tog ledningen med 4-1, man höll sedan konstant en tremålsledning stora delar av matchen. I andra ökade man på till ledning med nio mål då det återstod en kvart och avslutningen blev av akademisk betydelse. Aranäs som jagar kval uppåt fick se sig besegrat.

En bidragande orsak var målvakten Gracia Axelsson som bara släppte in 22 mål.
– Gracia var fantastisk i mål, när hon är på den nivån så vet vi att vi har chans att vinna varje match. Det var en tuff uppgift, hyllade tränare Fredrik ”Chippen” Söderberg.

Gracia själv hyllade laget och försvarsspelet efteråt:
– Det var en säkerhet för mig, det blir enklare räddningar och en trygghet för mig att ha ett stabilt försvarsspel framför mig.

I söndags föll Skånela mot OV med 29-34, på onsdagskvällen var det alltså gruvlig revansch då slutresultatet mot Aranäs skrevs till 28-22:
– Jätteskönt, det är som ett nytt lag som kliver in. Vi är bestämda från minut ett och behåller kommandot. Det var en viktig match för oss och jag är otroligt stolt över prestationen.

Målen
Schaerlund 6, Nygårds 5, Wislander 4, Bergsten 4, Andersson 4, Olofsson 2

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
speedy_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

marina_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
connys_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

defacto_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider